Kotoillessakin ehtii vaikka mitä: 11 kuvaa viime päivien touhuiluista

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan - ei edes lomanviettoon - kun touhua ja tohinaa riittää ihan kotipihassa ja sen välittömässä läheisyydessä. Seuraavaksi 11 kuvan kooste viime päivien askareista.

Aloitetaan hurlumheistä eli Tivoli Seiterästä. Olemme siinäkin mielessä onnellisessa asemassa, että meidän lapsilla on osallistuvat kummitädit. Tällä kertaa siskoni veivät lapset kuudeksi ja puoleksi tunniksi karuselleihin pyörimään :) Ja mikä hurjinta, tädit kieppuivat koko ajan laitteissa mukana! Äitinä sydämeni otti muutaman ylimääräisen lyönnin siinä vaiheessa, kun poika ilmoitti menevänsä Extremeen... Mutta hengissä selvisin :)
Sarjakuvilla jatketaan, joten nautittakoon hetki kasvihuoneen vihreydestä. Ensimmäinen kesä viljelyshommissa ja annan itselleni seiska plussan hyvästä yrityksestä! Kaksi omaa, maukasta kasvihuonekurkkua on jo syöty ja juhannuksena multaan laitetussa perunakokeilussakin on jo mukavasti vartta. Paprikakin ehkä ehtii punastua ennen syksyn pakkasia :) Ensi keväänä sitten ikkunalautaviljelyt sanoista tekoihin!
Kotikokin unelmalöytö: Pentikin kynttilälyhty! Enää eivät yrtit valtaa pöytätilaa, kun ne saa kätevästi nostettua ikkunan eteen roikkumaan! Ja mikäs se oli Mikkelin liikkeessä asioidessa, kun myyjäkin oli mitä iloisin ja ystävällisin!
Viikonloppuna vietimme siskojeni nelikymppisiä! Upea kesäinen ilta-yö-aamu, hyvää ruokaa, grilli kuumana ja erinomaista seuraa! Niistä oli hyvät juhlat tehty!
Aina ei mene niin kuin strömsöössä. Itsekin pullanpaistajana lähden siitä, ettei kollegoiden känttyjä arvostella - ellei ole ihan pakko. Tämäkään kuva ei olisi koskaan päätynyt someen, jos palautetta vastaanottavan tahon asenne olisi ollut toinen... Saimme siis pari päivää sitten iltapäivällä idean lähteä Mikkelin torille ihan perinteisesti torikahville. Neljän aikaan paikalle kömpiessämme torin paras kioski eli Minnan torikahvila oli jo pakkaamassa pöytiä yöpuulle. Menimme siis viereiseen kojuun. Neljällätoista eurolla saimme kaksi kuppia kahvia, kaksi pillimehua ja neljä todella kuivaa ja sisältä raakaa possumunkkia. Kun huomautin asiasta, sain vastauksen, että "munkit on aamulla paistettu" ja piste. En ilennyt kysyä, että minkähän päivän aamusta mahtaa olla kyse... Aika monta munkkia on tullut paistettua, joten tiedän, miltä A) aamulla paistettu munkki maistuu/tuntuu iltapäivällä ja B) minkälainen on sisältä raaka leivonnainen. Ymmärrän, että sitä halvemmalla päästään, mitä vähemmän munkkia öljyssä paistetaan, mutta jossain kohdassa yhtälö kääntyy itseään vastaan.
Vuodesta 2010 on asuttu Rantakylässä, mutta vasta nyt löysimme tämän helmen! Kuvaalan tila ja mansikoiden itsepoiminta. Matkaa kotoa möllykkäpenkkiin alle 6 km ja poiminnan päätteeksi saa vielä kaffeet/mehut ja piparkaakut. Kun penkit pursuavat herkullisia mansikoita, poiminta käy nopeasti eikä lapsia tarvitse maanitella mukaan. Eilen saaliina 12 kg ja tänään Mummin ja Vaarin kanssa vielä vajaat 7 kg. Vieläkö kolmaskin kerta pellolle...
Noin puoli vuotta sitten kävin paikallisessa Sinooperissa. Siellä myytiin irtotavarana kuvassa olevaa pitsinauhaa hintaan 1,50e/metri. Metrillä ei pitkälle pötkitä, joten kysyin myyjältä, saisinko esim. 10% alennusta rullasta, jos otan koko rullan kerralla. "Ei käy", sanoi myyjä, "nauhaa myydään vain metreittäin". Nyt, noin puoli vuotta myöhemmin, sain 18 m kyseistä nauhaa kyseisen liikkeen konkurssipesän loppuunmyynnistä hintaan 9,95e - 60%. Rullalle jäi siis hintaa 3,98e... Kauppa se on, mikä kannattaa.
Viime päivinä on uitu kyllä vähintäänkin riittävästi! Omalla porukalla ja hyvässä seurassa :) Lasten iloa on ilo katsella ja kun lämpimän veden rohkaisemana kävin ostamassa itselleni uimatossut, ei pohjan pienet pehmeydetkään enää menoa haittaa!
Uudet kausteet takaterassille ja voilaa - uusi olohuone on valmis! Ja kyllä, käyttöön tuli, sillä näillä vähän lämpimämmillä keleillä sohvan käyttöaste on varsinkin illan viiletessä ollut 110%!
Terassipöydän ääressä aamukahvikin maistuu astetta makeammalta :)
Meidän ihana Hönö ja innokas kepin perässä uimari :) Jos ihan vähän vaan tässä kerjään, niin eiköhän jostain nurkasta grillimakkara tipahda....

Sellaista kotoilua meillä! Jos sika ei syö eväitä (ja jos helteet hieman helpottaa...), huomenna on mansikkapiirakan leipomisen paikka!

Aurinkoisia kesäpäiviä teille kaikille!