Kuin samettia söisi - kukkakaali-koskenlaskijakeitto

Tämä helppo ja nopea kukkakaalikeitto vie jalat alta ja kielen mennessään! Ylisanoja vai sitä mitä pitääkin? Testaa, niin takuulla yllätyt...

n. 900 g kukkakaalia

1 l vettä

½ - 1 tl suolaa

paketti Koskenlaskija-sulatejuustoa

½ - 1 dl ruohosipulisilppua

Keitä kukkakaalit vedessä pehmeiksi. Muussaa pehmenneet kukkakaalit haarukalla ja lisää joukkoon sulatejuusto, suola ja ruohosipulisilppu. Keitä miedolla lämmöllä kunnes sulatejuusto on liuennut kukkakaali-mauste-vesiseokseen. Kaada keitto blenderiin tai yleiskoneen pirtelökulhoon ja anna pyörähtää hetken aikaa. Täytä blenderiä kerrallaan noin puoleenväliin saakka, toista tarvittaessa (kulhojen vetoisuuksissa kun on eroja). Kaada samettinen keitto tarjoilukulhoon ja nauti ruohosipulin ja kurpitsansiementen kanssa.

Ja kun kyytipojaksi haukkaisee tuoretta Siiskosen siivutettua Ruisrouheleipää, niin jo on maut kohdallaan!