Kun pieni pala riittää eli manteli-kookosneliöt

Kiitollinen, siunattu, onnellinen!

Siinä päälimmäiset tunnelmat kolmeen sanaan tiivistettynä. Tänä viikonloppuna kahvipannu porisee ja iloinen hihkunta täyttää pirtin: juhlimme Annin 7-vuotissynttäreitä!

Lastenkutsuja on ihana valmistella! Etsiä, kokeilla ja koetella uusia reseptejä ja huomata jälleen kerran, että piirongin laatikosta löytyvät ne jo hyviksi havaitut herkut. Yksi jo useampana vuonna juhlapöydässämme ollut leivonnainen on manteli-kookosneliöt, suussasulava ja kinuskinen pikkuherkku, jonka reseptin sain anopiltani vuosia sitten.

Manteli-kookosneliöt (piirakkavuoka, kaksinkertaistamalla taikinan saat pellillisen herkkua)

Pohja:

200 g voita

2 dl fariinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle piirakkavuoalle/uunipellille. Paista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Kuorrutus:

2 munaa

2 dl fariinisokeria

2 dl manteli/pähkinärouhetta

1 dl kookoshiutaleita

2 rkl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainee keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 10 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Sihtaa jäähtyneen levyn päälle tomusokeria ja leikkaa sopiviksi neliöiksi.

Maistuu erinomaiselta myös pakastettuna eli levonnaisen voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia!

Manteli-kookosneliöiden maun salaisuus on juuri ja juuri paistunut kuorrutus. Liika paistaminen vie neliöistä terän :)

Ihania leivontahetkiä, jälleen kerran!