Kypros - lapsiperheen unelma (ja vielä enemmän)

Kesälomalla etelän lämpöön? Järjetöntä. Suomen kesässä on ihan tarpeeksi lämpöä ja aurinkoa, joten mitä turhaa lähteä merta edemmäs kalaan.

Tämän kesän viisain vetomme oli lähteä juhannukseksi Kyproselle.

Lasten kanssa reissatessa puolet matkasta on jo itse odottamisessa. Laukkuja pakataan useampaan kertaa, yläkertä täyttyy lenkokoneleikin äänistä ja tulevaa kohdetta pohditaan monissa käänteissä. Kumman uikkarin valitsen, entä kellukkeet, onko meillä varmasti tarpeeksi aurinkorasvaa ja riittääkö yhdeksän teepparia? Pakataan ja taas puretaan. Frozen-trollia vedetään pitkin olohuoneen lattiaa ja kun vetoketjun avaa, lattialle tömähtää melkoinen kokoelma nukentarviketta ja puuhavihkoja. Tekniikasta kiinnostunut poikamme vietti useamman tunnin katsomalla YouTubesta juuri meidän lentokonemallin nousuja ja laskuja.

Toinen puoli matkasta koittaa kotiutumisen jälkeen. Lomavideoita katsotaan ensin omalla porukalla ja sitten on isovanhempien vuoro. Pienet selostajat pitävät huolen siitä, ettei ukilta jää parhaat palat näkemättä. Seuraavaksi katsotaan valokuvia. Kaikki parisataa.

Tiedetään. Mikään ei ole niin tylsää kuin toisten lomakuvien katsominen. Silti olen kiitollinen isovanhemmille, jotka jaksoivat lasten lailla innostua otoksista ja kiinnostua tapahtumista. Se merkitsi lapsille paljon.

Tänä vuonna lähdimme reissuun kaikkein helpoimman kaavan mukaan. Valitsimme All Inclusive -hotellin, jossa oli perinteisten uima-altaiden lisäksi liukumäet. Emme kaivanneet "kulttuuria" emmekä historian siipien havinaa. Halusimme Lomalle.

Voin suositella Kyproksen St. Elias Resorttia ihan kaikille lapsiperheille. All Inclusive osoittautui napakymppivalinnaksi. Miten helppoa oli, kun ei tarvinnut miettiä, mitä ja missä syödään ja onko lapsilla milloin nälkä. Erittäin hyvää ruokaa oli hämmästyttävän paljon tarjolla ja välipalaa koko ajan saatavilla. Juomaakin sai, minkä jaksoi kantaa.

Ja me nautimme. Altaalla, meressä, auringosta ja siitä, ettei tarvinnut tehdä mitään. Viikkoon. Alla muutama kuva matkasta:

Hotelli oli juuri niin upea kuin esitteissä luvattiin! Kuvassa näkyvä yläkerta oli yhtä huoneistoa, johon kuului keittonurkkauksen lisäksi olohuone (jossa sijaitsi lasten sängyt), makuhuone ja kylpyhuone - vastaremontoidut. Lisäksi molemmista huoneista oli käynti valtavan isolle kattoterassille.
Osa kattoterassista. Selän taakse jäi vielä pöytä, tuolit ja iso aurinkovarjo.
Näkymä kattoterassilta hotellille päin. Huoneisto sijaitsi "relax poolin" vieressä ("aktivity pool" liukumäkineen erikseen), joten huone oli paitsi tasokas, myös äänetön. En muista koskaan olleeni etelänlomalla, jossa kuuntelen yöllä hiljaisuutta. Hotellin sijainti Protaraksen ranta-alueen ulkopuolella, rinteessä, teki sen, ettei rantaelämän äänet kantautuneet alueelle. Eristyksissä emme kuitenkaan olleet, sillä hotellilta kulki non stop -taksibussi (sis. hintaan) rantaan ja ostoskadulle koko päivän ajan.
Pala jälkiruokapöydästä. Ruokaa oli todella paljon: joka aterialla lihaa, kalaa, kasvisruokaa ja mereneläviä. Lisäksi runsas salaattitarjonta ja hyvät ruokajuomat.
Merenrannassa. Lämmin, turkoosi merivesi tekee aina vaikutuksen.
Aktivity poolilla mäenlaskussa.
Aamu-uimarit ja melkein tyhjä allas :) Jostain syystä muut lomalaiset halusivat nauttia aamu-unista, me aamu-uinnista. Mainittakoon sellainen yksityiskohta, että törmäsimme ensimmäisiin suomalaisiin hotellivieraisiin vasta toiseksiviimeisenä lomapäivänä. Hotelli oli kuulema täynnä ja näppituntuman perusteella alueella ei ollut muita kuin pikkulapsiperheitä :) Sopi meille!
2,5 h risteily lasipohjalaivalla maksoi koko perheeltä 30e. Upeat, karut maisemat ja turkoosi vesi.

Lomassa parasta oli lomalla olemisen tunne! En pyöritellyt sen enempää kakkuja kuin työttömyyttäkään mielessäni vaan heittäydyin täysillä hetkeen ja auringon vietäväksi. Vaikka tulevaisuun on monin paikoin avoin, varmaa on, että tänne palaamme uudelleen!