Lapsuuden pikapullat

Nyt tuoksuu Ollikaisen keittiössä lapsuus! Lauantai, siivouspäivä ja tuore vehnänen - siinäpä yhdistelmä! 1982 rakennetun tiilitalon olohuoneessa tuoksui Pled, parketti kiilsi ja keittiön pöydällä oli kimppu tuoreita kukkia suoraan omasta penkistä. Taustalla roplottava kahvinkeitin. Vielä kun lisään makumuistoon Suomi-Ruotsi -yleisurheilumaaottelun sekä isän ja äidin ainaisen kisailun siitä, kummat onnistuvat paremmin: Suomen miehet vai naiset, alkaa tunnelma olla täydellinen. Kotoisa.

Aina meilläkään ei leivottu vehnästä pitkän kaavan mukaan vaan välillä oli myös pikapullien vuoro. Siitä se idea sitten lähti. Kaapista löytyi omenasesongin jäljiltä purkillinen vaniljakastiketta, joten se sai hoitaa mehevöittävän maitotaloustuotteen virkaa. Sormet ovat syyhynneet joulukorttiaskarteluun jo hyvän tovin, joten siitä innostus piparkakkumausteeseen.

Lopputulos tässä, helppoa ja nopeaa :)

Pikapullat n. 12 reilunkokoista pullaa

100 g voita

1,5 dl sokeria

1 muna

4 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl piparkakkumaustetta

2 dl vaniljakastiketta

raesokeria

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää muna hyvin vatkaten. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet taikinaan, sekoita ja lisää vielä vaniljakastike. Jaa taikina 12-15 muffinivuokaan. Ripottele halutessasi raesokeria pullien päälle.

Paista pikapullia 225 asteessa noin 15 min.

Keitä kahvit ja nauti :)