Limellä raikastettu mangojuustokakku (gluteeniton)

Juustokakut ovat valloittaneet sydämeni! Oma suosikkini on Baileysjuustokakku, Lakukakku tulee hyvänä kakkosena.

Toinen intohimoni on juustokakkujen koristelu. Sanotaan, ettei herkullinen kakku koristeita kaipaa, mutta itse olen toista mieltä: kaunis koristelu on piste iin päällä - myös maukkaissa kakuissa. Mitä enemmän koristeita, sen parempi? Ajoittain näinkin, mutta olen opetellut myös tulemaan toimeen vähemmällä.

Jos voisin laittaa kaikki parin viime vuoden aikana tekemäni juustokakut riviin, nousisi Mangojuustokakku ylivoimaiseksi ykköseksi, määrissä mitattuna. Se on hyvä keskitien valinta silloin, kun syöjiä on useampia. Ei tartu maku kurkkuun :)

Mangokakusta on olemassa lukuisia makumuunnelmia aina pilttisosekakusta trooppisempiin yhdistelmiin. Tällä kertaa asiakas esitti toiveet ja minä pyrin toteuttamaan ne parhaan kykyni mukaan :)

Limellä raikastettu mangojuustokakku (gluteenittomat ainekset)

Valmistettu 17 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan

Pohja:

100 g gluteenittomia suklaakeksejä (Pasticcini, löytyy Lidlistä)

1 rkl mangososetta

40 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Käytä reunoilla reunakalvoa, jos katsot sen tarpeelliseksi. Terävä veitsi hoitaa irrottamishommat aivan yhtä hyvin kuin turhat muovisuikaleet.

Murskaa keksit ja lisää kekseihin mangosose ja sulatettu voi. Sekoita ja kaada ainekset irtopohjavuokaan. Tasoita pohja ja siirrä se jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

175 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

(ripaus tomusokeria, jos siltä tuntuu)

175 g mangososetta

1 limen mehu

1 mandariinin mehu

3 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, mangosose sekä limen ja mandariinin mehut keskenään. Sulata liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää kuohukerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä parisen tuntia.

Kiille:

125 g mangososetta

0,5 dl appelsiinimehua

2 liivatetta

tilkka vettä

Liota liivatteita kylmässä vedessä se 10 min. Sekoita sose ja mehu. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate soseeseen. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä vielä muutama tunti (yön yli).

Koristele niin kuin parhaaksi näet :)

Aurinkoisia leipomishetkiä!