Lumoava suodatinpussikranssi!

"Aivan ihana, onko tuo todellakin tehty suodatinpusseista?"

Kyllä, suodatinpussit taipuvat moneksi. Tuumasta toimeen siirtyminen käy helposti: lähikaupasta saa pussin poikineen ja Suomalaisesta Kirjakaupasta loput:

Suomalainen Kirjakauppa on koristelijan aarreaitta! Toissapäivänä liikkeessä asioidessani ihastuin pieniin joulupalloihin. Myös erilaisia koristenauhoja löytyy kiitettävä valikoima, samoin pieniä puukuvioita, ruusuja ja helmiä.

Sitten itse asiaan. Kranssin ensimmäinen vaihe on pinota neljä suodatinpussia päällettäin, piirtää päälimmäisen pussin päälle sopivan kokoiset ympyrät ja niitata pussit yhteen ympyröiden keskeltä:

Tässä vaiheessa kannattaa kaivaa esille joku vanha kunnon kotimainen elokuva, suosittelen Kaurismäen Akin tuotantoa. Varsinainen rypytyshomma on kohtalaisen puuduttavaa puuhaa :)

Eli jokainen kukka rypytetään kerros kerrokselta... Laajan matematiikan oppimäärällä arvioituna yhteen kukkaan tulee siis kahdeksan rypytyskertaa. Ja kun kukkia menee kranssiin melkoisesti, on iltapuhdetta tiedossa vähintäänkin riittävästi:

Sitten liimailuhommiin! Kuumaliiman kanssa kannattaa olla varovainen. Tätä postausta valmistellessani vasemman käden keskisormi koki kovia, kun huolimattomasti liimatessani turautin liimat omalle sormelle. Nahka lähti, mutta tekemisen into jäi! Onneksi näin päin :)

Parhaan lopputuloksen saa, kun kukat liimaa lähelle toisiaan. Sitten ei muuta kuin koristetta pintaan:

Kranssiin saa elävyyttä myös led-valoilla:

Koristeissahan on vara, mistä valita. Pitsit toimivat hyvin, samoin juuttinaru:

Kristallivalaisimen killuttimetkin saivat kranssissa uuden mahdollisuuden :)

Ei muuta kuin askartelun iloa!