Maanantain lanttuauringot

Kevät on kyllä sellaista aikaa, että päässä ei pyöri kuin aurinko. Helmikuussa tein keväiseen jälkiruokapöytään istuvan appelsiiniauringon ja tänään on sämpylöiden vuoro. Makua näihin herkkuihin tuovat lanttu ja muskottipähkinä.

Lanttuaurinko (2 kpl)

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

n. 500 g lanttusurvosta

1/2 tl muskottipähkinää

6 dl sämpyläjauhoja

8-10 dl vehnäjauhoja

50 g sulatettua voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva maitoon. Anna hiivan liueta rauhassa nesteeseen. Lisää suola, lanttusurvos, muskottipähkinä ja sulatettu voi taikinaan. Lisää sämpyläjauhot. Jatka alustamista lisämällä vehnäjauhot taikinaan. Anna taikinan kohota rauhassa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksikertaiseksi.

Muotoile kohonnut taikina pötköksi ja leikkaa se 16 palaan. Pyöräytä palat sämpylöiksi ja asettele auringon muotoon. Anna kohota liinan alla sen aikaa, kun uuni lämpiää.

Ennen uuniin laittoa voit valella auringot maidolla ja ripotella päälle siemensekoitusta (itsellä tällä kertaa auringonkukan- ja sesaminsiemeniä) tai juustoraastetta.

Paista aurinkoja 200 asteessa n. 20 min.

Meheviä leipomishetkiä!