Makiaöverit eli valkosuklaa-lehmäkarkkikakku

Välillä on ihan terveellistä vetää överit. Kakkuilussakin :) Eilen tuli isännän kanssa täyteen 20 yhteistä vuotta, vappuheilana, joten kuumat kahvit sille ja kyytipojaksi kaakkua!

Ihan ensimmäiseksi on todettava, että tämä kakku ei takuulla tule voittamaan ensimmäistäkään ulkonäkökilpailua. Väliraidaksi suunnittelemani lehmäkarkkiviritelmä painui tietenkin paistettaessa pohjaan - eli pintaan - joten mitään raitaa ei päässyt syntymään :) Sen sijaan kakkuun muodostui kuin itsestään paahtuneen kinuskin makuinen päälinen. Tässä kakussa on siis vain voittajia.

Makiaöverikakku

200 g voita

1 1/2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

100 g lehmäkarkkeja

100 g valkosuklaata

Raasta valkosuklaa ja palastele lehmäkarkit pieniksi paloiksi. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri ja lisää ne taikinaan. LIsää lopuksi valkosuklaaraaste.

Suihkauta kuivakakkuvuokaan vuokasprayta ja jauhota kookoshiutaleilla. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja tasoita. Ripottele lehmäkarkkimuru taikinan päälle. Lusikoi lopputaikina tasaisesti karkkimurun päälle.

Paista kakkua 175 asteessa n. 40 min.

Mahottoman hyyvvää vaikka itse sanonkin :)

Leipomisen iloa, tänäänkin!