Makuisat suklaakeksit

Eilisiltaisella kauppareissulla ostoskoppaan kopsahti varsin makoisa suklaalevy: Maraboun Fudge & havsalt. Perjantaiherkutteluna maistoimme muutaman rivin ja loput levystä laitoin leivontakaappiin odottamaan aikaa parempaa.

Tai huonompaa. Aikaa siis. Jos tänä aamuna aurinko olisi paistanut, hanki kimmeltänyt ja mittari näyttänyt mukavasti pakkasen puolta, ei leipominen olisi käynyt mielessäkään. Mutta tällaisella kelillä piparnpyörittely voittaa jäätikkökävelyn kolme nolla. Tyttären synttäritkin on sopivasti tulossa, joten mikäs sen parempi syy pienelle pikkuleipäkokeilulle kuin orastava juhlakausi.

Suklaalevynpuolikkaan lisäksi kaapista löytyi Pandan tehtaanmyymälästä ostamani suklaalakulaatikko. Keskeiset ainekset siis kasassa:

Makuisat suklaakeksit

 16 kpl

100 g Marabou Fudge & havsalt -suklaata

100 g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 muna

4 kpl Pandan suklaatäytelakua

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Laita voi leivontakulhoon ja lämmitä sitä hetki mikrossa. Ei velliksi, sen verran, että jauhojen sekoittaminen onnistuu. Sekoita jauhot keskenään ja lisää seos voihin. Lisää joukkoon myös sokerit, muna ja suklaarouhe. Sekoita.

Kaada tiivis taikina leivinpaperille ja muotoile pötköksi. Palasta pötkö kuuteentoista osaan. Muotoile pala pyöreäksi reunoiltaan ja litistä. Asettele piparit pellille niin, että väliin jää leviämisvaraa. Leikkaa lakut ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut pipareiden päälle. Pasta piparit 200 asteessa 8-10 min.

Herkullista viikonloppua!