Makumatkalla Mikkelissä: Pannukakkutalo

Kaupallinen yhteistyö: Pannukakkutalo Mikkeli

Mikkelin Hallituskadulla sijaitseva Pannukakkutalo ansaitsee kaksi erityismainintaa: ensimmäisen nimensä mukaisesti erinomaisista pannukakuista ja toisen yhteistyössä Mikkelangelot ry:n kanssa järjestettävistä lastenkutsuista.

Sitten itse asiaan eli tällä kertaa ruokaan. Ja mikäpa sopisi makumatkan kartaksi paremmin kuin Pannukakkutalon oma pannukakkujen "Top 10" -listaus:

Tällä kertaa makumatkalla mukanani oli myös 7-vuotias tyttäreni Anni, joka tiesi jo ennen listauksia, mitä hän haluaa: kanaa ja ananasta. Asia selvä ja pannukakku tilaukseen. Itselläni mietiskely vei hetkisen enemmän aikaa ja päädyin salami-aura -pannukakkuun.

Pannukakkuja odotellessa oli aikaa tutustua Raili Mustajärven ja Maija Yrjölän "Iloisia tarinoita" -näyttelyyn. Seinille oli asteltu kauniita, varsinkin lapsimatkaajaan iskostuvia teoksia, joiden väri- ja muotokieli loi lämpimän ja lapsiläheisen tunnelman. Ja täytyy kyllä sanoa, että Pannukakkutalosta on onnistuttu tekemään kaunis ja viihtyisä ruokailutila siitäkin huolimatta, että tilassa ei ole lainkaan ulos antavia ikkunoita (sijainti kellarikerroksessa). Tunnelmallinen valaistus ja ruskean rauhoittavat sävyt vetoavat rauhallisuudellaan näin keski-iän kynnyksen ylittäneeseen ruokailijaan :)

Eikä aikaakaan, kun siihen ne tupsahtivat, tilaamamme pannukakut:

Etualalla normaalikokoinen salami-aura -pannukakku ja takana pieni kinkku-ananas -pannari :)
Pieni kinkku-ananas -pannari

Pannukakku näytti kauniilta ja maistui herkulliselta. Rapsakaksi paistetut reunat olivat piste iin päälle ja kruunasivat herkutteluhetken. Annillekin maistui ja pieneen masuun upposi melkein koko pannari :) Se on paljon se!

Niin kiire ei mistään ruokapaikasta ole, etteikö leikkihuonetta ehtisi vähän testaamaan.... Lapsiperheeltä iso plussa sille, että paikassa A) on leikkipaikka ja B) se leikkipaikka on yleisilmeeltään siisti. Tällä kertaa molemmat kohdat täyttyivät!

"Entäpä se jälkiruokapuoli", kysyi ystävällinen tarjoilija aterioituamme lautaset tyhjiksi ja Annin jo kolutessa leikkiruokien parissa. Tällä kertaa oli pakko todeta, että makiapalat on tultava nauttimaan seuraavalla kerralla. Normaalikokoinen pannukakku oli kokonaisuutena sen verran täyttävä, ettei tilaa jälkiruoalle jäänyt. Mutta yllättää se nälkä jatkossakin :)

Ja sitten niihin lastenkutsuihin. Mikkelin yksi haaste on, että täällä on suhteellisen vähän paikkoja, joissa järjestää ihan perinteiset lasten kaverisynttärit. Siinä vaiheessa, kun parikymmenpäinen lapsikatras juoksee ylös-alas rappusissa ja kuorruttaa pirtin poppareilla ja sokeritahmalla, alkaa vanhemman päässä pyöriä kuumeinen kysymys: entäpä jos ensi vuonna juhlat järjestettäisiinkin jossain muualla. Pannukakkutalo on tässä mielessä erinomainen valinta.

Lastensynttäriyhteistyö Mikkelangeloiden kanssa mahdollistaa sen, että lapsille on pannukakkuherkkujen lisäksi tarjolla myös luovuuteen kannustavaa ohjelmaa. Synttärivieraat voivat yhdessä tehdä päivänsankarille vaikka taulun muistoksi juhlista tai askarrella jotain juhlien teemaan sopivaa. Juhliin voidaan järjestää myös käsi- ja kasvomaalausta, koruaskartelua tai vaikka sitä nyt niin monissa käsissä lyssääntyvää slimea :) Ja mikä parasta: omia toiveita voi aina esittää!

Käykäähän hyödyntämässä toukokuun Takeaway-tarjous.....

Kuva: Pannukakkutalo Mikkeli

...tai maistelemassa kesän viileimmät uutuudet eli Ice latte caramel tai Ice latte suklaa - tai vaikka molemmat :)

Kuva: Pannukakkutalo Mikkeli

Ja vielä viime hetken menovinkki helluntaille: sunnuntaina 20.5. klo 12-16 järjestetään Pannukakkutalossa Karaoketanssit. Tervemenoa!

Pannukakkutalo Mikkeli  on avoinna ma-pe klo 11-18 ja la klo 11-17. Pannukakkutalon tarkemmat tiedot löytyvät esim. Facebookista ja yhteydenotto hoituu helposti vaikka puhelimitse numeroon 050 57 69 000.

Ihanaa kesää teille kaikille paikallisten herkkujen äärellä!