Mehevä suklaakakku

Aurinko veti puoleensa ja niinpä parituntinen koirien kanssa Orijärven jäällä sujahti kuin itsestään. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että iltapäivän kahvikutsuille leipominen olisi hoideltava astetta lyhyemmässä ajassa. Nyt ei ollut aikaa väkertää koristeita tai odotella liivatteiden hyytymistä. Oli siis hyvä hetki tehdä vähän niin kuin mutakakku, mutta ilman sitä mutaa.

Tarkoitus oli siis tehdä suklaakakkupohja, joka jäisi kosteaksi, mutta ei leikattaessa valuisi. Ei muuta kun tuumasta toimeen :)

Mehevä suklaakakku

4 isoa kananmunaa

2 dl sokeria

160 g Fazerin sinistä

60 g valkosuklaata

200 g voita

2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja suklaat. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi suklaa-rasvaseos munaseokseen.

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja käsittee vuoan reunat vuokaspraylla. Kaada taikina vuokaan. Itse käytin tällä kertaa sydänvuokaa.

Paista kakkua 175 asteessa 30-35 min. Otin kakun uunista, kun sen pinta vielä aavistuksen hyllyi. Koristele jäähtynyt kakku sulalla suklaalla, suklaakonvehdeilla ja tomusokerilla. Meidän kakun pinnalla olleet suklaatit hieman sulivat, sillä emme malttaneet odottaa kakun jäähtymistä...

Leikkuupinta: täydellinen! Ei valuva velli eikä kuiva korppu :)

Leipomisen iloa ja pääsiäisen valoa!