Melkein kolmen kaalin avokado-kylmäsavulohipasta

Kyllä, myönnetään, podin olympiakrapulaa. Olen istunut niin monta tuntia televiission ääressä, että pelkäsin jo juurtuvani penkkiin.

Lähdin hoitamaan penkkiurheilurasitusvammojani keittiön kautta. Halusin tehdä perheelle jotain niin hyvää maanantairuokaa, että he unohtaisivat jatkuvan kultakuumepapatukseni. Sen verran virtaa suonissa höpöverta, että uskon aina mestaruuteen. Takamatkallakin.

Toisella silmällä taitoluistelua katsellessani laadin ostoslistan pikaista kauppareissua varten: kaaleja, lohta, pastaa ja ruokakermaa. Valitettavasti marketti tuotti pettymyksen, sillä tuorehyllyssä oli vain jo kuukausia sitten parhaat päivänsä nähneitä ruusukaaleja. Ei niistä kattilaan olisi. Mäkäräisen hiihtoon kiiruhtaessani vaihdoin ruusukaalit avokadoon ja veikkaan, ettei lopputulos ollut lainkaan huonompi.

Melkein kolmen kaalin avokado-kylmäsavulohipasta

500 g nauhapastaa

300 g parsakaalia

470 g kukkakaalia

175 g avokadoa

150 g kylmäsavulohta

2 dl ruokakermaa (jos haluat vähän notkeamman lopputuloksen, lisää toinen ruokakerma)

tujaus suolaa

kevätsipulin varsia

sitruunapippuria maun mukaan

puolen sitruunan mehu

Keitä pasta kypsäksi. Kypsennä myös kaalit pehmeiksi joko vedessä tai höyrykattilassa (pientä purutuntumaa saa jäädä). Kaada ruokakerma kattilaan ja kiehauta kerma. Lisää sitruunapippuri, puolikkaan sitruunan mehu ja sopivasti suolaa. Kaada kypsät pastat kattilaan. Lisää kaalit. Kääntele pasta ja kaalit kermaan. Leikkaa avokado palasiksi ja lisää pastaan. Ripottele joukkoon kevätsipulia. Lisää lopuksi kylmäsavulohi pastan päälle.

"Äiti, tämä on sellaista jokamaunpastaa", tuumasi kahdeksanvuotias poikamme ja söi lautasensa tyhjäksi :)

Herkullisia pastahetkiä!