Muoviton maaliskuu ja valoverhohedelmäpussi

Nyt se jysähti, huono omatunto!

Tunnustus heti alkuun: en ole sellainen viherpiipertäjä kuin toivoisin olevani. Aika usein menen sieltä, mistä aita on matalin ja tarjolla on helpoin ratkaisu. Niin kuin autonkäytössä: aina löytyy syitä surauttaa pieni punainen käyntiin, vaikka liikuntakin tekisi hyvää ja fillarillakin pääsisi. Tekosyitä kyllä löytyy.

Vaikka uskonkin elämänlaajuiseen oppimiseen ja tietyin varauksin myös vanhoihin koiriin, ei yksi ilta ihmeitä tee. Tai päivä. Mutta välillä pienikin askel oikeaan suuntaan on parempi kuin ei liikettä lainkaan.

Mikä sitten herätti, vanhan koiran?

Olen onnellinen keikkatyöläinen ja tänään tie vei taas opehommiin erityisluokkaan. Yksi päivän teemoista oli kierrätys ja roskien lajittelu. Siinä maitopurkkeja, banaaninkuoria ja sanomalehtiä taululle piirtäessäni tajusin todeksi vanhan sanonnan: "Se tekee, joka osaa, ja se, joka ei osaa, opettaa". Juuri niin. Osaamaton opettamassa. Varsinainen kansankynttilä.

Ja pisteenä iin päälle posti kiikutti tänään Martat-lehden kotiin. Lehdestä löytyi ohje hedelmäpussille, jonka valmistuksessa oli käytetty valoverhoa. Idea oli hyvä, jopa loistava, ainoastaan pussin sulkemiseen tarkoitetut kahvat tuntuivat arjen vinkkelistä turhan monimutkaisilta. Ohjetta lukiessani päätin kokeilla ideaa ja laittaa sankojen tilalle vanhan kunnon nauhakujan kuten entisajan jumppapusseissa konsanaan.

Hyvin nopealla googlaamisella huomasin, että tällaisia nyöritettyjä kestokasseja on jo ainakin hyväntekeväisyysmielessä myynnissä. Tosin useamman euron kappalehinta ei oikein iskenyt, joten lähdin tekemään kassinpussin ihan ite.

Sitten itse kassiin. Ihan aluksi leikkaa n. 65 cm x 32 cm kokoinen kappale valoverhosta:

Taita kangas kaksinkerroin....

.... ja ompele sivusaumat. Aloita ompelu kassin pohjapäästä niin vältyt turhilta mutkitteluilta.

Pidä pussi nurinpäin ja tee yläreunaan kuja nauhaa varten. Taita reunaa noin parin sentin verran ja surauta sauma koneella.

Pujota nauha kujaansa hakaneulan avulla.

Käännä pussi oikein päin ja valmista tuli muutamassa minuutissa!

Hyvin mahtuu isompikin terttu banaaneja :)

Tällainen kestävän kehityksen askel tänään, saapas näkee, mitä huominen tuo tullessaan!

Ps. Eikös ole kaunis banaanipussi :) Käytin koekappaleeseen pätkän Annin prinsessaverhorhoista ylijäänyttä osaa, joten sain bling blingit samaan hintaan!