Mustikka-pätkisjuustokakku ja ripaus juhannustunnelmaa

Mustikka-pätkisjuustokakku, ohje alla

Herkkupöytä, järvenranta ja seura parasta A-luokkaa, niistä oli meidän juhannus tehty. Uimaankin tarkeni, suoraan saunasta, eikä naudanlihapihvi ole koskaan maistunut niin hyvältä, kuin aattoillan hämyssä. Onkohan se sitä juhannuksen taikaa...

Tänä aamuna Orijärvessä koiraa uittaessa mietin, että taidan olla melkoinen onnentyttö. Kun pysähdyn ja katson ympärilleni, huomaan eläväni juuri sitä arkea, jossa on palaset kohdallaan. Se on rohkeasti sanottu. Tätä kirjoittaessa Anni kirmaa pihalla kavereiden kanssa uusi "bling bling -hame" auringossa säihkyen ja Tomppa lähti isänsä kanssa pyörälenkille.

Tämän juustokakkupostauksen jälkeen pidän pienen blogitauon. Kakkuja teen ja ruokaakin syön, joten aiheet eivät tule jatkossakaan loppumaan. Yhden työnhakutarinankin haluan jakaa, sillä siinä tiivistyy irvokkaalla tavalla kaikki herkullisimmat elementit pienistä piireistä, kaunan kantamisesta ja paikallisesta porvaripoliitikosta, jolle ei saa huomauttaa siitä, ettei lapsista kyseleminen kuulu työhaastatteluun - tällä kerralla samainen vaikuttaja lähti työhaastattelusta jo parin minuutin kuluttua mielenosoituksellisesti kävelemään. Mahdollista vain Mikkelissä?  Diy-teemaakin on tulossa: hurahdin jo viime kesänä mosaiikkitöihin, ja niitä on tullut myös tänä kesänä tehtyä. Postissa odottaa myös toinen kaupalliseen yhteistyöhön liittyvä paketti ja sen sisältöihin pääsen myös lähiaikoina sukeltamaan. Ja kun kesäloma pääsee meidän perheessä tulevalla viikolla täyteen vauhtiin, löytyy siitäkin varmasti monta monituista tarinaa jaettavaksi.

Ja onhan tämä bloggaaminenkin itsessään kiehtova matka, suosittelen! Ja Äiti, olen edelleen sitä mieltä, että sinunkin kannattaisi avata sanainen arkkusi ja kantaa kortesi bloggausmaailmaan.

Mutta nyt siihen mustikka-pätkisjuustokakkuun. Olen tehnyt mustikkajuustokakkua ja pätkisjuustokakkua, mutta nyt juhannusta valmistellessa halusin yhdistää nämä kaksi kesäistä herkkua. Tässä lopputulos :)

Mustikka-pätkisjuustokakku

Valmistettu 17 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan

Pohja

90 g kaurakeksejä

40 g voita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

Täyte

4 dl kermaa

250 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Sekoita hyvin. Jaa seos kahteen kulhoon.

Pätkistäyte

2 liivatetta

150 g pätkiskonvehteja/patukkaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Sulata pätkikset mikrossa ihan pienessä kermatilkassa. Sekoita seosta useamman kerran sulattamisen aikana, ettei suklaa pala. Kyllä, pätkikset on hyvin helppo polttaa karrelle myös mikrossa. Lisää sulanut suklaa toiseen kerma-tuorejuustoon. Sulata liivatteet pieneen kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate seokseen. Kaada pätkistäyte vuokaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään. Anna olla jääkaapissa niin kauan, että täyte hyytyy!

Toki, jos haluat suorien täytekerrosten sijaan vähän modernimman leikkuupinnan, tee kuten minä: tee toinen täyte yhtä kyytiä ja katso, minkälainen "kerrosten" välisestä rajasta kuoriutuu :) Makuhan ei tässä tapauksessa muutu.

Mustikkatäyte

190 g mustikoita

3 liivatetta

tomusokeria maun mukaan

Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita (sulaneet) mustikat kerma-tuorejuustoon. Makeuta tomusokerilla. Sulata liivatteet pieneen kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita liivate mustikkatäytteeseen ja kaada täyte pätkistäytteen päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan aamuun.

Koristele kakku kesäisen raikkaaksi tai kuten kuvassa, suklaaöveriksi :)

Iloisia leivontahetkiä!

Alla vielä muutama tunnelmakuva tältä juhannukselta :)

Juhannusherkkujen ykkönen eli kylmäsavulohivoileipäkakku
Juhannuksen kermaunelma
Onkohan tämä sitä juhannussimaa.... :)
Järvenranta ja Suomen suvi kauneimmillaan
Lumi-luppana
Lutu
Vesipeto