Niiiiin kesäinen mansikkajuustokakku

Tiedetään, tiedetään, tässä välissä piti olla bloggaustauko. Paussiahan se on päiväkin, ja kun aiheita satelee kuin manulle illallisia niin mikäs se on näppistä laulattaessa.

Sattui nimittäin eiliselle onnistuminen, mansikkajuustokakun muotoinen ja varsin kesäisen makuinen. Kerman ja tuoreiden mansikoiden liitto on kyllä sellainen makupari, ettei toista löydy!

Kakkukin on varsin yksinkertainen valmistettava. Puolisen kiloa möllyköitä ja kunnon luraukset valkaisua matkaan. Siinäpä kakku noin lyhykäisyydessään. Ja jos pitempää kaavaa kaipaa, se löytyy alta:

Mansikkajuustokakku (halk. 24 cm vuokaan)

Pohja

175 g kaurakeksejä

90 g voita

(kourallinen kuivattuja mansikkasiivuja)

Murskaa keksit (ja kuivatut mansikkasiivut) ja lisää niihin sulatettu voi. Levitä leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.

Täyte

5 liivatetta

500 g tuoreita mansikoita

5 dl kermaa

350 g maustamatonta tuorejuustoa

makeuttamiseen tomusokeria (maun mukaan) tai nokare kaupan mansikkahilloa

Laita liivatteet likoamaan n. 10 min. kylmään veteen. Palastele mansikat. Vaahdota kerma ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa tuorejuusto. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä/mansikkamehua ja lisää seos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää palastetut mansikat ja mausta mieleiseksesi joko tomusokerilla tai vaikkapa talvikaudelta ylijääneellä lettuhillolla. Itse teen omat leipomukset aina laktoosittomista tuotteista, joten ihan hirvittäviä määriä lisäsokereita ei tule käytettyä. Mansikkakakussa makutilaa kannattaa antaa myös itse marjalle :)

Sitten ei muuta kun täyte vuokaan ja yöksi jääkaappiin hyytymään.

Kakun voi koristella niin kuin parhaaksi näkee. Tällä kertaa käytin makuaine-mansikan lisäksi macaronseja, vihreitä lehtiä, sulatettua suklaata sekä koristerakeita. Näyttäviin koristerakeisiin palaan vielä tarkemmin lähiaikoina.

Leipomisen iloa!