Nopea, helppo ja muotonsa pitävä fantasiapipari - mahdollinen yhtälö!

En olisi ikinä uskonut, kuinka paljon työtä hyvän fantasiapikkuleipäreseptin työstäminen vaatii.

Kysymys ei ole siitä, etteikö reseptejä olisi jo maailman sivu täynnänsä. Onhan niitä. Vatkataan voita, vatkataan sokeria, seisotetaan tunti, kaksi, kolme ja yön yli. Lopputuloksenä taikina, joka tarttuu kaulimeen ja ratkeaa joka suuntaan. Ja jos jotain pikkuleipää muistuttavaa saakin pellille, leviää se uunissa muodottomaksi möhkäleeksi.

Tänään haluan jakaa kanssanne sen voittajafiiliksen, joka onnistuneiden kokeilujen jälkeen täyttää mielen! Mistään ihmeestä ei kuitenkaan ole kysymys: sopivasti voita, sopivasti sokeria, vatkaus vain puolitiehen ja riittävästi kananmunaa sitkon kannalta. Siinäpä se. Eikä taikinaa tarvitse kohmetella kaapissa - vähän jauhoja pöydälle ja saman tien kaulintahommiin!

Ja mikä tärkeintä, makukin on kohdallaan :)

Fantasiapikkuleivät (pieniä sellaiset 100 kpl)

250 g voita

3 dl sokeria

2 munaa

7 dl vehnäjauhoja

vähän vajaa 1 tl soodaa

vähän vajaa 1 tl leivinjauhetta

1 ml voi-vanilja-aromia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin, ei vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon voi-vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita sekaisin. Jauhota leivonta-alusta ja kauli ohuehkoksi levyksi. Ota pikkuleipämuotilla piparkakkuja ja paista niitä 175 asteessa vähän rapiat 5 min.

Kuorrutus: valmista jäykkä pikeeri (vaahdota munanvalkuainen ja tomusokeri), värjää se mieleiseksesi ja tee sillä pikkuleipiin kuuluvat rajaukset. Täytä rajojen sisäpuoli huomattavasti löysemmällä pikeerillä. Näyttävän lopputuloksen saa myös leikkaamalla sokerimassasta piparkakkumuotilla pikkuleipää vastaavan muodon ja kiinnittämällä sen pikkuleipään pienellä annoksella sokerivesikuorrutetta.

Ihania leipomishetkiä!

Sokerimassalla koristellut pikkuleivät