Nyt ei meillä surra suotta, ollaanhan jo kaksi vuotta!

Nyt on aika laittaa padat ja kattilat hetkeksi sivuun ja antaa postaustilaa meidän huippukultaiselle "Syrjälän tilan Snow Whitelle" eli tuttavallisemmin Lumille. Lumi on meidän perheen hössänpössä ja lullapulla eli täyden kympin lapsiperheen koira. Lumppari nauttii lumihangessa peuhaamisesta, takkatulen lämmöstä ja nakkimakkaroiden kyttäämisestä eikä tuo pistä pahakseen, vaikka Anni pukeekin sille välillä omia vaatteitaan. 

Tänään tuo meidän Luppanamme täyttää kaksi vuotta! Nakit maksalaatikkoon ja menoksi!

Ja mikä sen parempi tapa juhlistaa päivänsankaria kuin pieni matka. Pentuuteen ja elämäntäyteisten hetkien kautta orastavaan aikuisuuteen:

Kotimatkalla, ensimmäistä kertaa :) Kaksi päivää kuvan ottamisen jälkeen kävimme hankkimassa farmariauton. Kyllä, koiran hankintahinta on vain pieni osa koiran mukanaantuomista kustannuksista :)
Ensimmäinen aamu uuden kodin pihalla. Kaikki on ihanaa ja ihmeellistä samaan aikaan.
Jättitassu palleroinen... Ja ihana musta kuono!
Sen, minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Lumi on ollut jo ensimetreistään lähtien erityisen taitava kuoppien kaivamisessa eikä osaaminen ole vuosien myötä ainakaan heikentynyt....
Lumi lasten kanssa kahluualtaassa, Lumi lasten kanssa pulkkamäessä. Lumi lasten kanssa lumipenkassa, uimassa, kävelyllä, pyöräilemässä, nuotioretkellä... Lumi on perheenjäsen, matkassa mukana, aina kun se suinkin vain on mahdollista ja mielekästä.
Sitten se vain räjähti! Pum!! Onneksi pääsin itse turvaan... Vaikka kuvassa onkin räjähtänyt dekkari, on Lumi kuulopuheisiin verrattuna aiheuttanut hyvin vähän tuhoja. Eniten koiran mieleen ovat olleet villasukat, mutta onneksi Mummi pitää huolen siitä, ettei sukkapuute pääse yllättämään :) Sukka-aterioiden kohdalla on kuitenkin syytä muistaa suolitukoksen vaara. Lasten kanssa vahinkoja kuitenkin sattuu, ja Lumi tarttuu villikseen heti kun silmä välttää. Onneksi (koputan puuta) vakavammilta vaivoilta olemme välttyneet!
Kyllä se on kaunis!
Kuin vanhaan elokuvatyyliin...
Lumin kanssa olemme saaneet kokea monia hienoja hetkiä. Tässä esikoisemme koulutien alkumetreillä :)
Lumi rakastaa uimista ja keppien hakemista. Järveen on päästävä heti, kun paksuin jääpeite hellittää ja siellä vedessä viihdytäänkin sitten syysmyöhälle saakka. Onneksi olemme välttyneet hot spoteilta.
Lumi ja hänen sisaruksensa koirapuistossa.
Mää ja mun ämpäri!
Syksyiset pihapuuhat.
Lumppari parhaimmillaan!
Lumin ensimmäinen joulu :)
Uuden vuoden aatonaatto ja olemme lähdössä hautajaisiin. Tässä Lumin ja keijukaisen kohtaamisessa on jotain....jotain.
Kesällä uimme Orijärvessä, talvella juoksemme jäällä. Parasta on, kun saamme kaverin matkaan :)
Tyttökoiran kanssa olemme tutustuneet myös juoksuihin. Tämä kuva ei selityksiä kaipaa.
Takkatulen loimottaessa maailman noloimmatkin pöksyt unohtuvat :)
Tyylitaju ei petä...
Kaveri vei mun kepin, mutta ei se hymyä hyydytä :)
Koirapuistossa. Hyvin harvoin on tullut puistossa käytyä, edellisestä vierailustakin taitaa olla jo vuosi... Liian usein puistoon tuodaan koiria, jotka eivät sinne sovellu. Ja silloin on parempi olla menemättä. Nämä koirapuistoasiat kun tuntuvat menevän enemmän tunteisiin kuin järkeen, aikuisten oikeesti.
Kevään ensimmäiset pyöräretket :)
Kevät ja minä :)
Kovvoo hommmoo tuo mutapellossa juokseminen :)
Jänis kylässä ja Lumi häkissä. Pupu ei ihan ymmärtänyt Lumin ajatuksenjuoksua....
Kesäinen ilta ja auringonpaiste...
Elämä on aikas ihanaa, vai mitä?
Rakkauspakkaus!
Mää tän myssyn laitan sanonko minne......
Eväsretkellä :)
Ei siitä kannata kierroksia kerätä, jos mää vähän ojassa pyörähdän.... Ihan vähän vaan....
Ensilumi, Lumi ensin!
On se kaunis koira....
.....vai mitä sanot?
Talven iloja!
Yhdessä eteenpäin!

Koiramaisia kevätpäiviä teille kaikille! Koetamme parin viikon kuluttua päästä mukaan Kaverikoiratoimintaan täällä Mikkelissä, mutta realistinen veikkaukseni on, että saamme odottaa mukaanpääsyä vielä tovin :) Lumi rakastaa kaikkia, mutta saattaa olla, että kokovartalorakkaus on vielä liian kova pala kanssakulkijoille purtavaksi :) Mennessä näkee!