Ota löysin rantein.... Ja leivo kumppanillesi tuopillinen makiaa!

Leipomisessa ilo ja sopiva huurteisuus on sallittua! Niinpä leivoin siipalleni tuoppikakut nimpparipäivää juhlistamaan :)

Kakku on kasattu 50 cl Iittalan tuoppiin.

Kääretorttupohja

4 munaa

saman tilavuusmitan verran sokeria

2/3 tilavuusmittaa vehnäjauhoja ja 1/3 tilavuusmittaa perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää toisiinsa sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa n. 10 min. Kun pohja on hieman jäähtynyt, kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Suklaa-vadelmamousse

2 dl vispikermaa

100 g tuorejuustoa

100 g tummaa suklaata

1 dl vadelmia

tomusokeria maun mukaan

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa sekä vadelmat. Mausta sopivaksi tomusokerilla.

Vuoraa tuoppi ohuella muovipussilla. Ensimmäisellä tuoppikakkukerralla tein vuorauksen mukanäppärästi kelmulla ja senhän arvata saattaa, miten siinä kävi :) Lasi ja kelmu kun ovat varsin liimautuva parivaljakko...

Ota jollain sopivalla pyörylällä kääretortusta ympyröitä. Aseta kääretorttupala tuopin pohjalle ja laita kerros täytettä päälle. Toista kerroksia ja jätä pala kääretorttua päälimmäiseksi. Jotta tuopin muoto säilyy alhaalta kuperana, kakku nostetaan pois tuopista ja asetetaan tarjolle pohja alaspäin (kakkua ei siis kumota nurinpäin tuopista). Jos haluat, voit siis muotoila jo tässä vaiheessa tuoppiin vähän korkeutta, niin kermaa ei tarvitse pursottaa erityisen korkeaa kekoa. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Voikreemi

75 g voita

1½-2½ dl tomusokeria

tujaus vaniljasokeria

Vaahdota voi ja tomusokeri ja lisää joukkoon tujaus vaniljasokeria. Toiset tykkäävät notkeammasta kreemistä, toiset jäykemmästä. Tärkeintä lienee kuitenkin se, että tomusokeria on sen verran, ettei kreemi maistu pelkältä voilta :)

Nosta kakku tuopista lautaselle. Kuorruta voikreemillä.

Koristelu

Suklaamassaa

Kermaa

Kaulitse suklaamassa levyksi ja painele sen pintaan veitsen tylsällä reunalla "tuoppikuvio". Pursota kakun päälle kermaa olutvaahdoksi.

Iloisia leipomishetkiä!