Pähkinäinen kaura-omenapaistos

Kuusivuotias Annimme on ihastuttava pieni leipuri. Tyttäremme ykkössuosikki on - yllätys, yllätys - suklaamuffinit: paljon rouhittua suklaata ja koristeita vähintään yhtä paljon kuin itse muffinia. Hyvänä kakkosena tulevat joulupiparit, erilaiset pikkuleivät sekä kunnon pulla :)

Muutama päivä sitten K-supermarketeissa oli varsin kutkutteleva hedelmätarjous: ämpärillinen omenoita ja aplareita hintaan 5e. Ja tässä kohdassa suomalaiselta sumenee silmät ja korvissa soi: jos jotain saa ämpärimitalla, se on otettava! Ei siinä mietitä muovikippojen kappalehintoja sen enempää kuin hedelmien kilohintojakaan: kun ämpärillä saa, sen täytyy olla halpaa ja hyvää. Tarpeeseen tulevaa.

Ja niin tuli otettua. Aplareita ja omppuja niin paljon kuin reunat antoivat myöden. Tosin on sitä huonompiakin heräteostoksia tullut tehtyä. Näin influenssakauden käydessä kuumimmillaan jokainen vitamiinin murunen ja vastustuskyvyn hivenen kannattaa kerätä talteen. Vaikka sitten ämpärikaupalla!

Ihan pelkkää hyllynkoristetta ei hedelmistä kuitenkaan tullut. Ensimmäisen kerran ämpäriä vajentaessani syntyi Helmikuun appelsiiniaurinko http://starbox.fi/sokeristory/helmikuun-appelsiiniaurinko ja tällä kertaa tytön kanssa kokatessani vuorossa oli pähkinäinen kaura-omenapaistos:

Pähkinäinen kaura-omenapaistos

4 - 5 isohkoa omenaa

3 dl kaurahiutaleita

2 dl fariinisokeria

150 g voita tai margariinia

100 g pähkinäsekoitusta (kokonaisina)

2 tl kanelia

Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi. Laita omenalohkot uunivuoan pohjalle. Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa. Sulata rasva ja lisää se kuiva-aineisiin. Sekoita. Ripottele seos omenalohkojen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Lämpimän paistoksen päälle sipaisu vaniljavaahtoa tai jäätelöä ja avot, johan maistuu makialta :)

Herkullisia omputteluhetkiä ja ihan parasta loppuviikkoa Teille kaikille!