Pähkinäinen omenapaistos

Saman talon töitä, kynti tai etti hevosta, joten työpäivän päätteeksi surautin soseeksi kattilallisen herkullisia omenalohkoja ja heitin hillosokerit joukkoon. Kotona sitten jatkoimme ompputeemalla ja teimme Annin kanssa annoksen omenapaistosta. Mikäs sen parempaa kuin hieman hapokas omena ja kunnon kerros pähkinäistä kauramurua päälle. Jos et ole vielä tänä syksynä herkutellut omenapaistoksella, juuri nyt voisi olla otollinen hetki :)

Pähkinäinen omenapaistos (Kermansaven sydänvuoallinen)

n. 800 g omenalohkoja

125 g voita

1,5 dl fariinisokeria

3 dl kaurahiutaleita

2 tl kanelia

1,5 dl cashew-pähkinöitä

Levitä omenalohkot uunivuoan pohjalle. Sulata voi ja lisää siihen muut ainekset. Sekoita. Ripottele seos omenoiden päälle. Paista omenapaistosta 200 asteessa n. 25 min.

Maistuu herkulliselta vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Herkullisia syyspäiviä ja satokauden iloja meille kaikille!