Perinteinen tilkkupallo

Kankaanjämiä, styroxpallo, kuumaliimaa ja kaunis koristenauha - siinä tilkkupallon rakennusainekset. Pienen vaivannäön tuloksena syntyy yksi kauneimmista joulukoristeista, jonka voit ripustaa vaikka eteisen oviaukkoon tulijoita tervehtimään.

Kiitos sisareni anopile, joka varastoja siivotessaan ilahdutti minua kunnon pinkalla joulupuuvillapaloja.
Yhden tilkkutyynynpäällisen jo tein, joten nyt on tilkkupallon aika!
Leikkaa n. 4 cm x 4 cm kokoisia tilkkuja haluamistasi kankaista. Kaikki mahdolliset kankaanpalat käyvät, sillä palloa ei ole tarkoitus pestä :)
Liimaa ensimmäinen kangasneliö styroxpalloon. Toki voit käyttää myös somistukseen tarkoitettuja nuppineuloja kangaspalojen kiinnittämiseen, mutta kahden lapsen ja yhden koiran taloudessa neulapallot eivät houkuttele.
Jatka kangaspalojen liimaamista. Kauneimman lopputuloksen saat, kun pidät liimauspinnan mahdollisimman pienenä ja sijoittelet neliöt hyvin lähelle toisiaan. Erikoiskankaat (tässä tuo verkkokangas) on helpointa liimata vasta lopuksi sopiviin kohtiin.
Työ jatkuu....
Kun reilusti yli puolet pallon pinnasta on tilkkujen peitossa, on hyvä hetki asentaa ripustuslenkki. Sukkapuikolla reikä palloon, ripustusnaru solmuun, solmu kuumaliimaan ja solmu sukkapuikon avulla syvälle palloon. Tarvittaessa voit puristaa annoksen liimaa narun päälle.
Sinne hujahti, ripustuslenkin solmu. Sitten ei muuta kun loppupallo tilkkuja täyteen ja kaunis nauha palloa somistamaan.

Ihania askarteluhetkiä!