Perjantai-illan pelastus: Tortillalasagne

Tällä viikolla työmiehen tie vei jälleen kotitalousluokkaan reippaiden ja energisten yläkoululaisten kanssa. Kolmetuntisen touhutuokion aikana valmistuivat niin tortillalasagne kuin runebergintortutkin :)

Tortillalasagne itsessään on kokkailevalle kansalle jo vanha juttu, mutta ajatus tortillalevyjen käytöstä lasagnen korvikkeena oli itselleni uusi ja houkutteleva ajatus.... Niinpä lähdin muokkaamaan tortillalasagnesta sellaista, että se maistuisi myös omille junioreille. Ja oikeassa olin - maistuihan se!

Tortillalasagne

Lasagne on valmistettu reilunkokoiseen uunivuokaan

700 g jauhelihaa

mausteita maun mukaan

2,5 dl ruokakermaa

500 g paseerattua tomaattia

285 g säilykemaissia

12 tortillalevyä

kunnon keko juustoraastetta

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se mieleiseksesi. Meillä makuisaan jauhelihaan kuuluvat suolaton grillimauste, paprika, valkosipuli ja yrttimauste. Lisää maustetun jauhelihan joukkoon kerma, tomaatti ja maissi ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10 min.

Leikkaa tortillalevyt neljään osaan. Kaada annos kastiketta vuoan pohjalle. Lado seuraavaksi tortillalevyjä tasaiseksi kerrokseksi:

Kaada päälle kerros kastiketta ja levitä se levyjen päälle.

Toista kerroksia. Jätä kerros kastiketta päälimmäiseksi. Raasta juusto (tai käytä valmista juustoraastetta) ja ripottele raaste lasagnen pinnalle.

Paista herkkua 200 asteessa 20 min.

Kyllä, hyvää tuli :)