Persikkatorttua glögin kaveriksi

Ensimmäisen makukosketuksen tähän ihastuttavaan pikkujoulupiirakkaan sain noin 10 vuotta sitten K-ruokakauppojen Juhlakirjan myötä. Paikallisessa kolmen koon marketissa oli ollut jaossa ko. opuksia ja kiitos anopin, kyseinen kirja löysi tiensä myös meille. Tuorejuusto on vaihtunut vuosien varrella, samoin pinnan hedelmät, ja tässä siis yksi versio piirakasta.

Tarvikkeet:

Iso lehtitaikinalevy (600g, Myllyn Paras)

n. 100 g appelsiinituorejuustoa (mango- ja vanilja toimivat ihan yhtä hyvin - maustamatonkin tomu- ja vaniljasokerilla maustettuna)

n. 350-470 g säilykepersikoita (aprikoosia, taatelia, luumuja....)

Kourallinen mantelilastuja

Raesokeria

Kananmuna voiteluun

Ota lehtitaikina hyvissä ajoin sulamaan. Siirrä taikina leivinpaperille ja avaa taitokset. Kaulitse taikina noin pellin kokoiseksi levyksi.

Taittele taikinan kokoisesta leivinpaperista tähti. Tekniikka on sama kuin lumihiutaleita leikattaessa paitsi nyt tarvitaan vain yksi sakara:

Asettele tähti taikinan päälle ja leikkaa taikinapyörällä sakarat:

Tässä vaiheessa voitelen tähden sakarat munalla. Sitten tuorejuusto tähden keskelle:

Tuorejuuston päälle persikat ja mantelilastut. Raesokeri tähden reunoille:

Sitten ei muuta kuin tähti uuniin, 200 astetta ja n. 20 min:

Ihania herkutteluhetkiä! Jos tykkäsit ohjeesta, klikkaathan tuota alla olevaa tähteä :)