Pesuainepurkista kynttilälyhdyksi

Yksi varmimpia kevään merkkejä on betonisormen syyhy. Se alkaa vaivihkaa: ensin riittää vain maitopurkkien silmäily, sitten on päästävä hypistelemään vanhoja, pieniä pitsiliinoja. Lopulta pelkkä käpälöinti ei riitä vaan on päästävä uittamaan sormiaan savessa, tai betonissa, niin kuin tässä yhteydessä kuuluu sanoa.

Ensimmäiset valutyöni tein jo :) Koristebetonitöissä on vain kaksi olennaista asiaa: valua ei saa jättää suoraan auringonpaisteeseen eikä työ saa yöpakkasissa jäätyä.

Betonitöissäkin on makuasioita. Toiset vannovat askartelubetonin nimeen, toisten mielestä rautakaupassa myytävä tuote (jonka kilohinta on ihan jotain muuta kuin askarteluliikkeissä myytävän valmisteen) ajaa ihan saman asian. Olen rautakauppabetonin (S30) kannalla.

Valumuottejakin on myynnissä jos jonkinlaisia. Pientä mielikuvitusta käyttämällä muotteja on kaikkialla. Myös kirpputoreilla myydään monenlaisia ihanuuksia!

Tänä keväänä aloitin taas pesuainetiivistepurkilla :)

Aloita leikkaamalla pesuainepurkin saumat auki ja katkaisemalla purkin kaula kierteiden alapuolelta:

Tiedetään, saumojen avaaminen vaatii kärsivällisyyttä... Mitä huolellisemmin leikkaamisen jaksaa tehdä, sitä kauniimpi kynttilänjalasta tulee :)

Kokoa pesuainepurkki muotoonsa ilmastointiteipin avulla. Huolellisuus palkitaan lopputuloksen siisteydessä:

Jos haluat ripustaa jotain pesuainepullon yläreunassa olevaan reikään, tee sitä varten ripustuskoukku. Paina rautalanganpätkä ilmastointiteipistä läpi ja käännä purkin sisäpuolelle tuleva rautalangan pää sopivasti koukulle:

Valmista betoni. Vajaat puoli litraa vettä ja sen verran betonia, että vellistä tulee sopivan napakka, riittää täyttämään pienen pesuainetiivistepurkin:

Lopuksi paina vielä tuikkukynttilä keskelle:

Anna työn kuivua rauhassa. Parin-kolmen päivän kuivumisen jälkeen voit irroittaa ilmastointiteipit ja rapsauttaa muotinpuolikkaat irti kynttilänjalasta. Tässä vaiheessa voit tarpeen vaatiessa hioa ihan hiomapaperilla mahdolliset rosot pois saumoista. Anna työn kuivua vielä pari päivää.

Kun työ on kuivunut, voit koristella kynttilänjalan. Laitoin koukkuun riippumaan vanhasta valaisimesta talteenotetun kristallin :)
Ihania askarteluhetkiä!