Pienet piparkakkumuistiaiset

Joulun lähestyessä on ihana muistaa ihmisiä, joiden kanssa on vuoden aikana saanut olla tekemisissä. Viime vuonna askartelin ison pinon suklaakortteja http://starbox.fi/sokeristory/ilahduta-laheisiasi-suklaakortilla niin lasten päiväkotiin kuin kouluunkin vietäväksi. Näihin aikoihin moni myös miettii helppoja joulumyyjäistuotteita, joiden avulla luokkaretkikassaa olisi mukava kartuttaa.

Olisiko tänä vuonna pipariukkojen vuoro? Löysin idean - yllätys, yllätys - Pinterestistä, ja olihan sitä pakko päästä testaamaan... Pipariukon muottina olen käyttänyt Heirolin 9,5 cm korkeaa ukkelia https://www.heirol.fi/pipariukko-9-5-cm-pikkuleipamuotti-18-8, jonka muoto ja käsien pituus sopivat erinomaisesti myös tähän tarkoitukseen. 

Sitten ei muuta kun piparitaikina esille ja kaulin viuhumaan:

Aloita tekemällä pellillinen pipariukkeleita. Jätä kohoamisvaraa.

 

Rullaa leivinpaperista vähän karkkikepin vartta paksumpi patukka ja asettele patukka pipariukon päälle. Patukan sisäosan voi tehdä myös foliosta, kunhan sen päällystää leivinpaperlla. Taivuta ukkelin kädet patukan päälle. Kiinnitä kädet toisiinsa huolellisesti, ettei patukka purkaudu uunissa.
Paista ukkeleita 225 asteessa n. 5-7 minuuttia. Tein pipareista normaalia paksumpia, jotta ne kestäisivät paremmin tulevaa käsittelyä. Irrota patukat varovasti vielä vähän lämpimistä pipareista.
Sujauta karkkikeppi pipariukkeleiden syliin :)
Kaunis paketointi on tälläkin kertaa puolet lahjasta. Sujauta korttipohja sellofaanipussiin ja koristele pussi mieleiseksesi.

Iloisia leivontahetkiä!

Ps. Ennakkotietoa tulevasta: hyvissä ajoin ennen joulua arvon yhden setin samoja piparkakkumuotteja (pipariukkeli, lumiukko, tonttu ja yksisarvinen), joita käytän tulevissa postauksissani. Pysy siis linjoilla :)