Pikkujouluhalko

Tänään sain tehdä työpaikan nyyttikestipikkujouluihin lähtevän jouluhalon. Eli pikkujouluhalon. Näyttävän leivonnaisen valmistaminen on varsin yksinkertaista:

Kääretorttupohja

4 munaa

1,5 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

(2-3 rkl kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää varovasti muna-sokeriseokseen. Jauhoihin voi sekoittaa halutessaan kaakaojauheen. Tällöin jauhoseos on syytä siivilöidä kertaalleen ennen muna-sokeriin lisäämistä (kaakaojauheessa on monesti paakkuja).

Levitä taikina uunipellille ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 6-9 min.

Anna kääretorttulevyn jäähtyä.

Luumutäyte

2,5 dl vispikermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

2-3 rkl luumutorttutäytettä

1-2 rkl tomusokeria

1 tl piparkakkumaustetta

(2 liivatetta ja tilkka vettä)

Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, luumusose, piparkakkumauste ja tomusokeri. Jos haluat käyttää liivatetta täytteen jämäköittämiseen (aika tiivistä on jo valmiiksi), kiehauta vesitilkka ja liota siihen n. 10 min. kylmässä vedessä lionneet liivatteet. Sekoita liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Yhdistä täytteet.

Levitä täyte kääretorttulevyn päälle ja kietaise rullaksi. Jos käytit liivatetta, anna täytetyn kääretortun vetäytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Jos et käyttänyt liivatetta, voit valmistaa halon samoin tein.

Leikkaa ensin päädyt pois. Tämän jälkeen katkaise halko n. 2/3 kohdasta. Muotoile loppuhalosta oksanpätkä. Valmista päällyste.

Päällystäminen

2 dl vispikermaa

100-120 g tummaa suklaata

(tomusokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Anna suklaan jäähtyä ja lisää se pienissä erissä vispikermaan. Jos siltä tuntuu, lisää kerma-suklaaseokseen vähän tomusokeria.

Kuorruta halko kokonaisuudessaan kerma-suklaaseoksella. Halutessasi voit koristella halon vaikka sulalla suklaalla tehdyillä raidoilla ja ananaskirsikoilla.

Ihania leivontahetkiä!