Pikkutuntien kinkku-metwurstipiirakka

Illan kasikymppisten valmistelutunnelmissa jatketaan :) Aamupuhteena koristelin illan sankareille mustikka-mariannetäytteisen voikreemikakun, josta näin omaan silmiin tuli varsin onnistuneen näköinen. Vai mitä olet mieltä?

Tällä kertaa käytin kukkamassasta tehtyjen ruusujen ja lehtien sijaan aitoja viherryksiä. Ruusu on kosteutettu ja eristetty itse kakusta ja ruusun omien lehtien sijaan hain vihervoimat oman penkin yrteistä. Lipstikassa ja rosmariinissa on tietenkin oma tuoksunsa, mutta veikkaan, ettei se juhlakansaa häiritse. Nämä eivät ole "pystypikkurillien" kemut.

Toinen makiakakku on varsinainen sokeriöveri eli snickerskakku, jonka ohje löytyy tästä linkistä. Ja kuva alla:

Ihan pelkällä kakkuvoimalla ei iltaa kuitenkaan vietetä. Pikkutuntien varalle leipasin suussasulavan suolapalan eli kinkku-metvurstipiirakan, jossa makua antavat niin parmesanjuusto kuin kolmen sipulin ruokakermakin. Lihaisaan piirakkaan makua tuovat myös runsas sipulimäärä ja makea suippopaprika. Sanoisin, että makiaövereiden keskellä tässä on paakkeissi aikuiseen makuun!

Pieni käytännön vinkki: kinkkupiirakkaa tehdessäsi jätä "helpot" suikalepussit ja muut makkarat hyllyyn ja valitse täytteeseen kunnon lihavalmiste.

Sitten itse asiaan eli piirakkaan :)

Pikkuntuntien kinkku-metwurstipiirakka

Valmistettu 25 cm x 25 cm kokoiseen neliöirtopohjavuokaan (jonka reunan lukitusmekanismi ei tällä kertaa suostunut toimimaan...)

Pohja

150 g voita

3 1/2 dl vehnäjauhoja

4 rkl vettä

50 g parmesanjuustoraastetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Nypi pehmeä voi ja muut ainekset sekaisin. Levitä taikina vuoan pohjalle ja noin parin sentin korkeudelta myös vuoan reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.

Täyte

3 pientä punasipulia

reilu puntti ruohosipulia

300 g kinkkua

100 g metwurstia

1 makea suippopaprika

Silppua kaikki ainekset pieniksi paloiksi ja levitä täyteainekset esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Munakerma

2,5 dl Kolme sipulia -ruokakermaa

2 dl ranskankermaa

4 munaa

150 g parmesanjuustoraastetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada munakerma täytteen päälle. Paista piirakkaan 200 asteessa vielä n. 30-35 min. kunnes pinta saa kauniin värin.

Herkullisia leivontahetkiä ja aurinkoista viikonloppua!