Prinsessapukujen loisteessa

Prinsessamekkoprojektini lopputulemaksi sain viisi mekkoa ja kaksi hametta. Kaikki pukuihin käyttämäni kankaat ja pohjavaatteet sain Mikkelin ostetaan/annetaan/myydään.... -Facebook-palstan kautta ihmisiltä, jotka halusivat antaa itselleen tarpeetonta tavaraa eteenpäin. "Hyvään tarkoitukseen", kuten useampi asian ilmaisi. Pelkkä materiaali ei kuitenkaan taivu prinsessapuvuiksi ihan vain kylkeä kääntämällä ja kun itselläni on aikaa, niin mikäpä sen parempi käyttötarkoitus kuin prinsessamekkojen ompelu.

Kolmena päivänä annoin Singerin soida ja lopputulos on kuvattu alla:

Tulikohan tästä puvusta oma lempparini? Pohjalla olevan ruutumekon päälle on kiinnitetty kaksi kerrosta sinistä pitsiverhoa ja päälle vielä kerros valkoisen pitsiverhon alakanttia. Rusettinostoilla sai helmaan sopivaa elävyyttä.
Sama puku takaa kuvattuna.
Pitäähän prinsessalla olla prenikoita....
Ihastuin näihin rusetteihin....
Tämä prinsessamekko on tehty pitkälaahuksisesta hääpuvusta ihan vain kaventamalla ja metritolkulla helmaa lyhentämällä. Olkapäänauhojen ansiosta puku muuttuu niin pitemmän kuin lyhyemmänkin prinsessan tarpeisiin. Sivulle ommeltu vetoketju helpottaa pukemista.
Alkuperäisessä puvussa oli upea nauhakiinnitys selässä, mutta ompelin sen kiinni käytännöllisyyssyistä.
Tämän prinsessamekon kohdalla pääsin helpolla: valmiiseen pohjaan vain valoverhoa, muutama ruusu ja valmista tuli.
Prinsessan ruusuke
Tämän prinsessamekon yläosä on pienen tytön kauluspaidasta ja alaosa aikuisen naisen juhlamekosta. Lisäksi kaunisreunaista valoverhoa. Ja vähän kullan kimallusta....
Tässä prinsessapuvussa yhdistin kaksi saamaani naisten pitsitoppia ja yhden vanhojenpäiväpuvun.
Upea rusetti!
Vähän bling blingiä....
Vanhojenpäiväpuvun alaosasta sai kauniin hameen...
Ja tämä hame taas on ihan pelkkää valoverhoa....
....parilla ruusulla höystettynä...
Parilla tyllihameella saa mukavasti nostetta yllä oleviin mekkoihin

Parasta tässäkin ompeluprojektissa oli itse matka. Oma tyttäreni toimitti mallinuken virkaa ja äitini ratkoi hääpuvun saumoja samalla kun jutteli kuulumisiaan ja kertoili kokemuksistaan "Toivoa on" -tapahtumasta. Välillä kävin naapurin koirakaverin kanssa lenkillä ja jatkoin saumojen parissa.

Sellaista se on, elämä, kun sille antaa mahdollisuuden!

Ps. Jos teidän päiväkodissa on tarvetta prinsessamekoille, nykäise hihasta, niin laitan ylijäämämateriaalipussukan mielelläni kiertoon!