Pussinpohjadonintsit

Viikolla avattu kuohukermapurkki ja loppiaismätileiville varattu ranskankermapurnukka. Valkosuklaatakin vain parin rivin verran ja piparkakkumaustepussi. Lapset halusivat lähteä kummitädin luo ja jotain pientä makeaa olisi mukava ottaa mukaan....

"Tehdään donintseja", tuumasi kuusivuotiaamme, ja siitä se sitten lähti.

Donintsitaikina (annoksesta tulee n. 12 donitsia)

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

vähän vajaa 1 tl ruokasoodaa

1 dl sokeria

1 tl piparkakkumaustetta

50 g voita

1 dl kuohukermaa

vähän vajaa 1 dl ranskankermaa

1 muna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele donitsipelti huolellisesti tai käytä vuokasprayta. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää seokseeen sulatettu voi, muna ja kermat. Sekoita, älä vatkaa. Laita taikina pursotuspussiin tai käytä taikinan annostelussa perinteisesti lusikkaa. Annoksesta saat yhden pellillisen (12 kpl) donitseja. Paista donitseja n. 12 min uunin keskiosassa.

Kuorrutus

1, 25 dl kuohukermaa

1,25 dl fariinisokeria

pari riviä maitosuklaata

Laita kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min. Siirrä kattila liedeltä ja lisää maitosuklaat seokseen. Kun suklaa on sulanut, sekoita kinuski tasaiseksi ja kasta donitsit kinuskiin. Koristele. Joululta oli jäänyt jos jonkinlaista koristeraetta, joten ihan yhden tyylisuunnan edustajia ei näistä paakkelsseista syntynyt. Mutta hyvin tuntuivat kahvipöydässä istuneille maistuvan :)

Iloa, valoa ja makoisia hetkiä alkavaan viikkoon!