Rapsakat rosetit

Roseteissa maistuu lapsuus. Kotona äiti paistoi rosetteja eikä polvi ole siinä mielessä tytöstä parantunut :) Parhaimmillaan rosetit ovat rapsakoita herkkuja, joita tulee kuin ohimennen napattua yksi jos toinenkin.

Se vanha rosettiohje

2 munaa

0,75 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

ripaus suolaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Kuumenna öljy. Kuumenna rosettirautaa ensin hetki öljyssä, varista sitten ylimääräiset öljyt pois ja kasta taikinaan. Varo, ettei taikinaa mene raudan yläpuolelle, sillä silloin rosetti ei irtoa raudasta. Upota rauta rasvaan, ja pienen hetken kuluttua rosetti irtoaa raudasta. Paista rosetit kauniin kullanruskeiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperille jäähtymään. Ripottele valmiiden rosettien päälle tomusokeria ja nauti kotikutoisen siman kanssa - niin mekin juuri teimme!

Ilosta vapunaikaa teille kaikille :)