Se parempi raparperipiirakka

Makumatkalla jälleen ja kohteena lapsuus. Kesäinen päivä ja äidin paistama raparperipiirakka, jossa on houkuttelevan rapsakka pinta ja herkullinen raparperin maku. Siivu vaniljakermajäätelöä ja iltapäiväkahvit takapihalla varjon alla. Tässä muistossa kelpaa hetki nautiskella.

Olen minä näihin neljäänkymmenenkaahteen ikävuoteen ehtinyt jos jonkinlaista torttua makustella, mutta puolueellista tai ei, ei ole äidin herkun voittanutta. Kannattaa siis kokeilla!

Se parempi raparperipiirakka (uunipellillinen)

4 raparperinvartta (ei mitään jättivarsia)

4 munaa

3 dl sokeria (+ 1/2 dl ripottelusokeria)

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 dl maitoa

125 g voita

Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta voi ja maito kattilassa. Siirrä voimaito sivuun odottaaan muun taikinan valmistumista (kiehahtanutta seosta ei varsinaisesti tarvitse jäähdyttää). Sekoita kohotusaineet jauhoihin. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maitoseos munavaahtoon. Sekoita joukkoon myös jauhot. Kaada uunipellille. Ripottele raparperisiivut taikinan päälle. Ripottele lopuksi koko piirakan päälle sokeria (muodostaa mukavan rapean pinnan piirakalle). Paista 175 asteessa n. 25-30 min.

Kesäisiä leivontahetkiä!

Matkalla uuniin...
..... ja uunista ulos!