Sininen on taivas....

Suomi100 herättää monenlaisia tunteita. Kiitollisuutta, ylpeyttä, lämpöä. Onnellisuutta siitä, että saan elää ja asua täällä. Olla omanlainen itseni.

Meidän perhepiirissä itsenäisyyttä on aina arvostettu; siihen on sisältynyt merkityksiä, joitka ovat avautuneet vasta vuosikymmenien saatossa. Pienenä tyttönä ihmettelin, miksi mummolla oli olohuoneen seinällään taulu, jossa oli vain joitain epäselviä kiekuroita eikä kehyksissä ollut muuta kuin mustin nauhoin koristeltu risti.

Myöhemmin selvisi, että kehystetyssä asiakirjassa luki Mannerheim. Ristin alla taulussa. Parikymppisestä mummosta oli tullut leski, joka lähti vauvansa kanssa Ruotsiin. Jatkosodalla oli kova hinta. Isoisä haudattiin Hietaniemen sankarihautausmaalle.

Nuoren sotilaan kuva oli mummon aarre silloinkin, kun ote tästä päivästä heikkeni.

Muistot on rikkaus ja nyt on aika juhlia satavuotiasta Isänmaatamme!

Yksi vinkki tuleviin Suomi10-juhliin on piparkakut - Suomitwistillä :)

Kauneimmat piparkakut loihditaan tietenkin Heirolin Suomi-muotilla https://www.heirol.fi/pikkuleipamuotti-12-cm-suomi

Kun olet valmistanut piparkakut, kaulitse valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla pala. Kiinnitä sokerimassasuomi piparkakkusuomeen elintarvikeliimalla tai erittäin ohuella sokerikuorrutteella. Pieneen koristeluun sopivat esimerkiksi Heirolin lumitähtimuotilla sokerimassasta otetut hiutaleet https://www.heirol.fi/lumihiutale-koristelumuotti-3-kpl  

Ja nuo lumihiutaleet kannattaa hankkia! Niillä saa koristeltua myös upeita Frozen-teemaisia synttärikakkuja!

Ihania leivontahetkiä!