Sitruuna-turkinpippurikakku

Lime-sitruunajuustokakusta jäänyt sitruuna ja koko kesän aikaa parempaa odottanut turkinpippurirouhepussi - siinä tämän sunnuntain kahvileivän ainekset. Teen itse asiassa aika harvoin kuivakakkuja, sillä parin kerran kokemuksella olen päätellyt, ettei ne meillä erityisemmin kauppansa tee. Pullat häviävät lautaselta alta aikayksikön, sama on piiraiden ja kakkujen kanssa.

Päiväkahvit on nyt kuitenkin juotu ja kakusta puolet syöty. Ja hyvääkin oli, raadin mielestä :)

Sitruuna-turkinpippurikakku

Valmistettu tavalliseen kuivakakkuvuokaan

250 g voita

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl turkinpippurirouhetta

1 sitruunan raastettu kuori

4 rkl sitruunamehua

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka huolellisesti. Voit myös käyttää kookoshiutaleita korppujauhojen sijaan.

Vaahdota voi ja sokerit ja lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon kunnolla vatkaten. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot parissa erässä taikinaan.

Jaa taikina kahteen osaan niin, että toisessa astiassa on 2/3 taikinasta ja toisessa 1/3.

Ota isompi taikina ja lisää siihen sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Sekoita.

Ota pienempi taikina ja lisää siihen turkinpippurirouhe. Sekoita.

Laita ensin kakkuvuokaan puolet sitruunataikinasta. Tee taikinan keskelle vako, johon lisäät turkinpippuritaikinan. Kaada loput sitruunataikinasta viimeiseksi vuokaan. Tasoita.

Huom.! Kuvan kakussa on selkeät tummat laikut niissa kohdissa, joissa turkinpippuritäyte on ottanut kiinni kakkuvuokaan. Jos et välitä näistä vähän vahvemmanmakuisista kohdista, huolehdi siitä, ettei turkinpippuritaikina ota kiinni kakkuvuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa selaiset 45-50 min. Jos kakun kypsyys epäilyttää, sen voi tarkistaa samalla tavalla ohuella puutikulla (grillitikulla) kuin täytekakkupohjienkin kohdalla.

Ihania leipomishetkiä!