SokeriStoryn Kevätjuhlaextra: 16 näyttävää juhlaleivonnaista

Kevät on Juhlien aikaa! Ylioppilaat saavat valkolakkinsa, ammattiin valmistuvat todistukset osaamisestaan. Kesän edetessä juhlahumua tarjoavat myös rippilasten konfirmaatiojuhlat ja ehkäpä ne kesän odotetuimmat häätkin. Tähän postaukseen olen koonnut 16 herkullista ja näyttävää juhlapöydän katseenvangitsijaa ja makuhermoja hivelevää reseptiä juuri Sinulle!

Lähdetään siis liikkeelle suolaisten tarjottavien paalupaikalta eli voileipäkakuista. Kylmäsavulohivoileipäkakku vie kielen mennessään ja on kauniisti koristeltuna varsinainen juhlapöydän kuningas. Linkki ohjeeseen on tässä.

Varsinainen voileipäkakkujen klassikko on tietenkin kinkkuvoileipäkakku, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Linkki ohjeeseen löytyy täältä.

Entäpä nuorekkaaseen juhlapöytään istuvat coctailpizzat, onko niistä voileipäkakun haastajaksi? Ohje löytyy joka tapauksessa täältä.

Vai nouseeko teidän herkkukattaukseen pienet röpörieskapalat kunnon munavoin kera? Ohje röpörieskaan löytyy täältä.

Porkkanapiirakat voi leipoa myös coctailkokoon, jolloin niistä saa makuisan suolapalan. Ohje porkkanapiirakoihin löytyy täältä.

Ja sitten juhlavien juustokakkujen pariin. Parhaat päältä ensimmäisenä eli Baileysjuustokakku, tuo herkkupöydän varsinainen makupala. Ilman ylisanoja on vain todettava, että tämä kakku iskee aikuiseen makuhermoon. Ohjeen löydät täältä.

Eikä Baileysia ilman lakujuustokakkua. Tämän parivaljakon kanssa varmaa on, ettei makumaailma jätä ketään kylmäksi. Ohjeen lakukakkuun löydät täältä.

Suolaisenmakea yhdistelmä toimii myös juustokakuissa. Salted caramel pie hurmaa makeudellaan. Ohjeen kakkuun löydät täältä.

Myös kotimaiset marjat kuuluvat juhlapöytään. Tässä puolukan, mustikan ja vadelman liitossa maistuu kesä. Entäpä, jos joutsenet lentävät teidänkin juhlapöytään? Ohje metsämarjojen tähdittämään joutsenkakkuun löytyy täältä.

Jos taas kaipaat perinteisempaa, kesäisen kaunista ja maultaan mietoa juustokakkua, on valintasi mango. Ohjeen limellä raikastettuun aurinkokakkuun löydät täältä.

Ja jos liivatteella hyydyttäminen ei ole sinun juttusi, saa herkullisen juustokakun tehtyä myös uunissa paistamalla. Ja mikä juhlanjärjestäjän kannalta parasta, uunijuustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Kaikkea ei siis tarvitse pakata juhlapäivän aamuun. Ohje uunijuustokakkuun löytyy täältä.

Entäpä ne täytekakut... Nostamisen arvoinen on ilman muuta mokkakakku, tuo lapsuuden erikoisjuhlien herkku. Ohje mokkakakkuun löytyy täältä.

Vehnäsen paikka on todellakin juhlapöydässä, varsinkin, jos pullan taittelee kranssin muotoon. Valkosuklaatäytteellä pullakranssista saa paitsi maukkaan, myös erityisesti pienten vieraiden mieleen olevan tarjottavan. Linkki ohjeeseen tässä.

Pullakranssiin saa lisää juhlavuutta laittamalla keskiöön esimerkiksi talonpoja puikkoja (linkki ohjeeseen tässä)...

tai vaikka mantelivannikkeita (ohje löytyy tästä).

Ettehän anna ulkonäön tehdä tepposia, tämä pieniksi neliöiksi leikkautuva manteli-kookosherkku on todellinen makupala niin isompien kuin pienempienkin juhlijoiden lautaselle. Ohje löytyy täältä.

Onnellista kevätjuhlien aikaa teille kaikille!