SokeriStoryn Pääsiäisextra eli 15 vinkkiä juhlapöytään

Iloa, valoa ja aurinkoista kevään odotusta, niistä on onnellinen pääsiäinen tehty. Vietätpä juhlaa sitten hohtavilla hangilla tai takkatulen lämmössä, on notkuvalla herkkupöydällä aina keskeinen osa luotaessa halutunlaista juhlatunnelmaa. Jostain syystä tänä keväänä on leivontasormea syyhyttänyt oikein erityisen paljon ja tästä sadosta riittää jaettavaa muillekin. Tässä siis 15 vinkkiä pääsiäispöytään.

Kuvan yläpuolella oleva sininen teksti, leivonnaisen nimi tai sinnepäin, on siis linkki ohjeeseen. Muutama kompakin on joukkoon mahtunut, sillä persikkatorttu on glögikauden satoa, mutta värityksensä puolesta istuu pääsiäiseen vähintääkin hyvin.

Herkullista makumatkaa pääsiäisen maailmaan!

Esimmäiseksi otetaan tietenkin parhaat päältä eli mehiläispersikoilla koristeltu ja uunissa paistettu rahkakakku. Persikkainen herkku maistuu makoisalta myös ilman herhiläisiä:

Jouluhalko on monelle tuttu leivonnainen, mutta sama idea toimii myös pääsiäisen herkussa. Ensin pashatäytteinen kääretorttu

Ps. Tuon pashan osuus itsessään riittää pienen kahvisuppilon kokoiseen pashaan. Ei siis välttämättä tarvitse kääretorttua ympärilleen :)

...ja sitten pehmeällä persikkamoussella täytetty versio.

Myös pikkuleivät kuuluvat juhlapöytään. Väriä lautaselle voi hakea vaikka näillä makeanraikkailla munapipareilla

Samaisesta fantasiapikkuleipätaikinasta ovat kotoisin myös nämä pupuset

Perinteisempään juhlatarjoiluun kuuluvat myös mantelivannikkeet

..... ja talonpojan puikot.

Juustokakut istuvat pääsiäiseen kuin nenä päähän! Näyttävän koristelunkin tekeminen on helppoa, sillä tähän aikaan vuodesta kaupat pursuavat jos jonkinlaista suklaamuotoa ja karkkiraetta. Alla omat juustokakkusuosikkini :)

Raikas ja makea samassa paketissa eli mango-limejuustokakku

... vai oletko enemmän suklaan ystävä? Mignonjuustokakku on silloin oiva valinta

Uunissa paistettu amerikkalainen juustokakku on itsessään pieni aurinko

Tässä vaiheessa, kun masu on makeaa pullollaan, kannattaa miettiä myös pääruokaa. Yksi hyvä vaihtoehto on taatelilla makeutettu hirvipaisti

Rakkaudella haudutettu paisti vaatii rinnalleen herkullisen jälkiruoan. Hyvä vaihtoehto tähän on keväinen appelsiiniaurinko

Aurinkoa pääsiäiseen ja vaikka sinne jälkiruokapöytäänkin saa tällä helpolla ja nopealla persikkatortulla

Pieneen makeannälkään istuvat myös pienet kevätkukkaset

Tässä välissä kaivataan jo pientä suolaista. Siihen tarpeeseen on tarjolla porkkanapiirakoita

Ihania leivontahetkiä ja hyvää pääsiäistä!