Suklaa-pihlajanmarjakahvikakku

"On meillä stereot, televisio, mikroaaltouuni ja videonauhuri
on pakastin, kahvinkeitin, mikroprosessori ja pölynimuri...."

Ja kapselikeitin. Sen vieressä soodastreamer. Kumpikaan ei alkuinnostuksen jälkeen ole juuri käytössä kulunut. Pölyä keräävät, joten ei ne ihan toimettominakaan törötä. Vissykoneesta loppui pöhinä ja kapselikeittimestä parhaat maut. Uusia ei ole tullut ostettua, kun restentti maistuu paremmalta.

Seuraavaan hengenvetoon päätin osallistua Starboxin Tähtiherkkukilpailuun. Ainoa sääntö on, että leivonnaisesta tulee löytyä kahvia. Siitä se idea sitten lähti....

Pohja:
3 munaa (n. 1,75 dl)
Munien tilavuusmitan verran sokeria (tällä kertaa se 1,75 dl)
Yhtä paljon jauhoja (eli se 1,75 dl)
2 tl leivinjauhetta
75 g tummaa leivontasuklaata
75 g Fazerin sinistä
 
Vuoraa n. 17 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää toisiinsa sekoitetut jauhot. Sulata tumma suklaa mikrossa ja rouhi Fazerin sininen sopivaksi murskuksi. Sekoita suklaat taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, uunin alatasolla, n. 35-40 min. Jäähdytä kakkupohja.
 
Täyte:
Espresso Caramel -kahvia
 
Keitä kerralla kaksi kapselia kahvia, niin riittää sekä kostutukseen että kuorrutteeseen.
 
Halkaise kakkupohja ja kostuta alaosa kahvilla. Levitä pihlajanmarjahillo kakkupuoliskolle ja käännä toinen puoli päälle. Kostuta kakun yläosa.
 
Kuorrute:
75 g voita
3 rkl kahvia
n. 5 dl tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
 
Sulata voi ja lisää kahvi voisulaan. Jäähdytä hetki. Lisää tomusokeria niin, että seos on sopivan paksua. Mausta vaniljasokerilla. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele mieleiseksesi.
 
Syksyisiä kakkuhetkiä! Jos ohje osui ja upposi, käy tykkäämässä siitä osoitteessa https://www.facebook.com/starboxfi/photos/a.2020864414811435.1073741841.1717330885164791/2027048460859697/?type=3&theater