Suklainen mustikkajuustokakku

Tummaa suklaata, valkosuklaata ja pensasmustikoita - niistä oli eilinen synttärijuustokakku tehty :) Pensasmustikat eivät värjää, joten kakun päälikerroksen sininen väri on saatu metsämustikoiden mehusta.

Suklainen mustikkajuustokakku

Kakku on valmistettu  noin 23 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Pohja:

200 g suklaapisarakekseja

75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaiseksi. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Täyteraidat:

6 dl vispikermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Suklaaraita

1/3 vatkatusta kermasta

150 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g tummaa suklaata

tomusokeria maun mukaan

Sulata suklaa ja vatkaa tuorejuuston kanssa sekaisin. Lisää kerma. Maista täytettä ja makeuta tomusokerilla sopivaksi. Kaada suklaaseos keksimurupohjan päälle ja tasoita. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin.

Valkosuklaaraita

1/3 vatkatusta kermasta

150 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosuklaata

tomusokeria maun mukaan

Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää vaahdotettu kerma. Lisää tomusokeria tarpeen mukaan. Kaada seos suklaaraidan päälle, tasoita ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Pensasmustikkaraita

1/3 vatkatusta kermasta

150 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g pensasmustikoita

noin 1 dl mustikkamehua

1 tl vaniljasokeria

tomusokeria maun mukaan

3 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Puolita pensasmustikat ja sekoita ne mustikkamehun kanssa tuorejuustoon. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää liivate ohuena nauhana mustikka-tuorejuustoseokseen. Lisää vatkattu kerma ja vaniljasokeri. Makeuta lopuksi tomusokerilla sopivaksi. Kaada täyte valkosuklaaraidan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristele keväiseksi pensasmustikoilla ja orvokeilla :) Tässä kakussa olen käyttänyt koristelussa myös pallobasilikaa.

Iloista vapunaikaa!