Superhelpot makkarasäärystimet

Liekö se vanhuus, kun lämpöä kaipaa, mutta joka tapauksessa paljaat nilkat ja viimainen syyskeli on itselle puistattava yhdistelmä. Villasukat on hyvä vaihtoehto, mutta sisäoloissa ja sandaaleissa ei paksu sukanpumpula oikein tunnu kotoisalta. Viime talvena rakastuin säärystimiin, niiden helppouteen. Sujauttaa vain varret jalkaan ja menoksi. Toimii myös parakkikouluolosuhteissa.

Hulluutensa kullakin ja niinpä jämähdin seuraamaan "Ensitreffit alttarilla, Australia" -kulttisarjaa. Eihän sitä tumput suorana osaa viihdettä katsoa, joten tarvitsin jotain kilkuteltavaa pahimpiin jännityspaikkoihin. Ja ennen ensimmäisiä eroja olikin säärystimet valmiina :) Ei mennyt ruutuaika hukkaan.

Eikä tullut säärystimetkään kalliiksi: ostin langat Tokmannilta hintaan 4 kerää/ 5e. Käytössä näkee, kestääkö menossa mukana vai onko parin päivän jälkeen pelkät hamput nilkoissa. Eihän akryylista tietenkään hamppua tule - kirjaimellisesti kun ajatellaan - mutta tarkoitin lähinnä nukkautunutta mössöä. Mene ja tiedä.

Makkarasäärystimet

Lanka: Novita Helen Color (835) 50g. Menekki: tasan 3 kerää.

Luo 52 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle (12,16,12,16 niin saa aina aloittaa oikealla)

Neulo 8 kerrosta kaksi nurin, kaksi oikein -joustinta

Aloita makkaraneule: neulo ensin kolme kerrosta aina nurin, seuraavat kolme kerrosta aina oikeaa, seuraavat kolme taas nurin ja seuraavat kolme oikein.

Jatka kolmen kerroksen nurin-oikein -vuorottelua kunnes nurjalla tehtyjä "makkaroita" on 18 kappaletta. Tee säärystimen alareunaan samoin 8 kerrosta kaksi nurin - kaksi oikein -joustinneuletta ja päättele lopuksi silmukat.

Päättele lopuksi langat.

Ja mikäs se on näin syksyllä kutiessa, kun Maajussikin etsii morsiantaan :) Siinä sitä on kutkuttavan jännittäviä hetkiä luvassa...

Kutimisen iloa!