Superhelppo kevätpipo!

Tämän pipopostauksen uutuusarvo on pyöreät nolla, mutta käyttöarvo täydet 100. Miten tähän on tultu? Yksinkertaisesti siten, että tyttö halusi koirakankaasta pipon ja äidin tehtäväksi jäi sen ompeleminen.

Näitä pipoja on kaikkialla, kirpputoreilla pinoittain (kympin kappalehintaan) ja toinen nippu myyjäispöydissä. Kauppa käy, jos ostaja ja kuosi kohtaavat. Kohtasihan se minullakin, kerran, tuo kuosi. Keltainen pohjaväri ja ruskeita apinoita. Ei tosin ole käytössä kulunut, mutta mukavasti antoi kaavat ja intoa itse tekemiseen :)

Tarvikkeet: 55 cm trikoota, saumuri/ompelukone ja sopivanväristä rihmaa.

Aloita pipon tekeminen mittaamalla saajan päänympärys (tai käytä netistä löytyviä kokotaulukoita).

Piirrä kaava leivinpaperille. Tee suorakulmio, jonka pituus on 50-55 cm ja leveys päänympärys jaettuna kahdella + 1 cm saumanvaraa. Jos päänympärys on esim. 50 cm, tulee suorakulmion leveydeksi 26 cm. Pyöristä suorakulmion päät sopivasti. Juuri tässä kuvassa olevassa pipossa on aika neliömäiset kulmat, enemmänkin saisi pyöristää...

Käännä pipokangas kaksinkerroin, aseta kaava kankaalle ja leikkaa kaksi piponpötkälettä. Käytä nuppineuloja, ettei alempi kappale lähde turhaan luistelemaan alta pois.

Tikkaa pötkäle ympäriinsä joko saumurilla tai ompelukoneen joustinneuleella. Käytä ompelukoneessa jerseyneulaa turhien reikien välttämiseksi.

Leikkaa molemmista päistä n. 7 cm "palkeenkielet" pois pipon pyöreämmän muodon saamiseksi.

Käännä pötkälettä niin, että saat ulkopuolelle tulevan pipon päälliskappaleen palkeenkielet vastakkain ja ompele sauma kiinni. Jos käytät kuvioitua kangasta, huolehdi, että kuvio tulee oikein päin (nimimerkillä: "Koirat ovat aika noloja nurinpäin").

Käännä pötkylä oikeinpäin...

ja ompele sisäsaumaa tulevat palkeenkielet vastakkain yhteen.

Työnnä päälaen sisäsauma ulkosaumaan niin, että pötkylästä tulee pipo. Kiinnitä ulko- ja sisäpuoli toisiinsa muutamalla pistolla.

Ihania ompeluhetkiä!