Superherkulliset keksileivokset

Yksi tämän kevään hittileivonnainen on ollut erilaiset numero- ja kirjainkeksikakut. Idea on yksinkertaisuudessaan se, että ensin valmistetaan kaksi isoa muotokeksiä (siis joko kirjaimen tai numeron muotoisia), paistettujen keksien väliin laitetaan hilloa/marjoja ja kermavaahtoa. Keksit imevät hillosta ja kermasta sopivasti kosteutta ja muodostavat herkullisen vaihtoehdon perinteiselle täytekakulle. Oman tyttäreni 7-vuotissynttäreillä oli tällainen keksikakku:

Onko kysymyksessä uusi, tämän kevään kakkutrendi?

Ei todellakaan. Kesällä 1995 tein aivan samalla idealla olevan keksikakun. Kaksi keksipohjaa, pyöreitä, väliin kunnon kerros kermaa ja tuoreita mustikoita. Tosin tuolloin pintaa ei koristeltu kermapursotuksilla ja toinen toistaan mielikuvituksellisemmilla koristeilla vaan yksinkertaisesti siivilän läpi pirskotulla tomusokerilla :)

Samalla reilut parikymmentä vuotta vanhalla idealla tein meidän tämänpäiväiset grilliruokajälkkarit. Ohjekin on varsin yksinkertainen.

Valmista ensin pieni annos Fantasiapikkuleipätaikinaa. Sydänkeksit on helppo valmistaa kahdella erikokoisella sydänmuotilla (esim. Wiltonin "sydänsarja").

Ja sitten itse leivoksiin:

Siivuta muutama mansikka ja levitä viipaleet keksipohjan päälle.
Pursota kermavaahtoa mansikkasiivujen päälle. Jos haluat kermavaahdosta asteen verran napakampaa, lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa seokseen muutama nokare maustamatonta tuorejuustoa. Makeutta vaahtoon saa mukavasti tomusokerilla.
Asettele toinen keksi leivoksen kanneksi ja koristele pintapuoli esm. kermavaahtopursotuksilla, mansikoilla, tomusokerilla, koristerakeilla... Tai jätä tällaiseksi :) Omalla tavallaan on jopa kauniimpi kuin tuo koristeltu versio.
Leivoskeksit ovat parhaimmillaan, jos annat niiden vetäytyä tunnin, pari jääkaapissa ennen tarjoilua. Toimii myös yön yli nukuttuna, tosin silloin keksien rakenne on jo hyvin pehmeä.

Leipomisen iloa, jälleen kerran!