Superhyvät valkosuklaadonitsit

Mikä tekee donitsista superhyvän? Ulkonäkö, rakenne vai se, että donitsi maistuu suussasulavan muhevalta vielä kolmantenakin päivänä paiston jälkeen? Kun kaikki kolme kohtaa natsaavat, ei "super"-sanan käyttö ole liioiteltua :)

Vai onko se vain niin, että meidän Annin vatkuttelemissa leivonnaisissa maistuu aina jokin erikoisaromi, jonka vain äiti voi tunnistaa? Mene ja tiedä, testaa ja maista, niin vakuutut ehkä itsekin!

Nämä donitsit on helppo tehdä myös perheen pienimpien kanssa, sillä valmistamiseen ei tarvita vatkauksia eikä vaahdotuksia. Voisulan kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen.

Superhyvät valkosuklaadonitsit (yksi pellillinen eli 12 kpl)

120 g valkosuklaata

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

75 g voita

1 dl maitoa

Koristelu: valkosuklaata ja koristerakeita

Rouhi valkosuklaa pieniksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi, munat ja maito. Sekoita sekaisin, mutta vältä turhaa vatkausta. Voitele donitsivuoka. Laita taikina pursotinpussiin ja jaa taikina tasaisesti kahteentoista donitsivuoan koloon. Paista donitseja 200 asteessa 12-15 eli pinnaltaan vähän rusehtaviksi.

Kun donitsit ovat jäähtyneet, koristele ne. Sulata muutama pala suklaata minigrip-pussissa mikrossa ja leikkaa suklaan pursottamista varten pieni lovi pussin kulmaan. Näin myös pienempi kokki saa siistin koristelujäljen. Ripottele suklaan päälle sopivia koristelurakeita.

Ihania kesäisiä leivontahetkiä!