Suussasulava kirsikkapiirakka

Tänään on ollut koristepäivä. Aloitin valkosuklaamassapioneilla, jatkoin vaaleanpunaisilla ja vaaleansinisillä pienillä sokerimassakukilla, väkersin välissä pari pellillistä vihreitä macaroneja ja päätin päivän hopeisiin lintuihin ja rippiristeihin. Sunnuntaiaamun koristepaketti on enää hienosäätöä vailla.

Ja hyvä niin, sillä tällä viikolla on ohjelmassa paljon muutakin kuin jauhojen pöllyttelyä. Kesästä pitää nauttia, koko rahalla.

Nauttimiseen kuuluu myös hyvät kahvileivät! Männäpäivänä oli paikalliseen ossuuspuotiin saapunut koko keko ihanpa vielä syötävännäköisiä kirsikoita. Ostin rasian punaposkisia herkkuja ja siitä se idea sitten lähti...

Kirsikkapiirakka (valmistettu 10 cm x 35 cm kokoiseen piirakkavuokaan)

Pohja

100 g pehmeää voita

1/2 dl sokeria

1 muna

2,5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vaahtoon. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon toisiinsa sekoitetut jauhot. Vatkaa taikina sekaisin. Levitä taikina pitkulaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

3 keltuaista

100 g vaniljatuorejuustoa

n. 200 g kirsikoita

Poista kirsikoista siemenet ja palastele ne suoraan taikinalla vuoratun vuoan pohjalle. Sekoita maito, keltuaiset ja vaniljatuorejuusto ja lisää seos kirsikoiden päälle.

Paista piirasta 200 asteessa n. 20 min.

Ihania leivontahetkiä!