Tervetuloa Arki: Uunilohi ja suussasulavat bataatit

Vaikka taaksejäänyttä hiihtolomaa jäikin leimaamaan sairastelun maku, on silti arkeen paluussa oma hohtonsa. Aloitan viikon opekeikkailulla jo tutuksi tulleesssa Taituriluokassa, keskiviikkona on Kokkikerhon vuoro ja viikonloppuna leivotaan. Siinä välissä saa puikot kilistä ja jos hyvin käy, pääsemme koko perhe hiihtämään :)

Liekö sitten syynä kokkailuun painottuva harrastustoiminta vai muuten vain laiskanpulskea luonne, mutta minulle lomaan kuuluu valmiissa pöydässä ruokailu. Männäperjantaina pääsimme nauttimaan thairuokaa Jyväskylässä ja lauantaina oli oman paikkakuntamme ylpeyden vuoro eli Kumari - todella hyvää nepalilaista ruokaa ja asiakaspalvelu jotain aivan uskomattoman hyvää!

Ja sitten nokka kohti kotikeittiötä. Hyvä ja maukas arkiruokakauden avaus syntyy lohifileestä ja bataatista.

Laita lohifilee uunivuokaan, ripottele pinnalle mausteet (suolaa, runsaasti tilliä ja sitruunan puristettua mehua) ja kaada ruokakerma kalan kaveriksi. Puolentoistakilon file ja kaksi kahden desilitran kermaa toimii hyvin. Voit myös leikata fileeseen taskun ja sipaista sinne mieleistäsi tuorejuustoa ajamaan kastikkeen virkaa. Tällöin ei ruokakermoja tarvita.

Uunibataatit vievät kielen mennessään! Leikkaa muutama bataatti ranskanperunoita muistuttaviksi suikaleiksi, kaada niiden päälle vähän öljyä, runsaasti tuoretta timjamia ja rakuunaa sekä sormisuolaa.

Kääntele mausteet bataatteihin ja levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Laita kiertoilmauuniin asteluvuksi 190 ja kun uuni on kuuma, aseta bataattipelti ylös ja kalavuoka alas. Puolisen tuntia niin herkullinen ateria on valmis :)

Hyvää alkanutta viikkoa Teille kaikille!

Bataattiperunoissa paistaa aurinko!