Tonttujoukko silloin varpahillaan + PIPARIMUOTTIARVONTA!

Viime yö toi hennon kerroksen lunta maahan, joten nyt jos koskaan on hyvä syy kaivaa pulkat esille ja ottaa muutamat mäet kotikönkäreessä. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että talvilajit saavat vielä hetken odottaa, voi joulutunnelmaa luodakseen leipaista kunnon annoksen piparkakkuja.

Tämänpäiväiset tontut on tehty Heirolin tonttumuotilla https://www.heirol.fi/tonttu-10-cm-pikkuleipamuotti-18-8    

Piparkakkujen koristelu on siitä armollista puuhaa, ettei oikeaa tapaa ole. Toiset käyttävät sokerivesikuorrutetta, toiset pikeeriä (yksi munanvalkuainen ja niin paljon tomusokeria, että seos on sopivan jäykkää). Pikeerin etu on se, ettei se kuivuttuaan kellastu ja haperru yhtä herkästi kuin sokerivesikuorrutteella tehty koristelu. Itse käytän jonkin verran myös ohueksi kaulittua sokerimassaa. Ja karkkeja päälle, sitä ei sovi unohtaa :)

Sitten ei muuta kun tonttuja koristelemaan:

Käytä piparimuottia apuna ja leikkaa sokerimassasta tontulle sopiva myssy. Käytä myssyn kiinnittämiseen vettä (ohuelti!), elintarvikeliimaa tai valmistamaasi pikeeriä. Tonttujen partapikeeriä kannattaa valmistaa kahta vahvuutta: napakka pikeeri, jolla tehdään rajaukset ja huomattavasti löysempi pikeeri, jolla täytetään rajaukset. Sitten vain partaa rajaamaan.
Kun partarajaus on kuivunut, täytä aukko löysällä pikeerillä. Hammastikun terävällä päällä saat tasoitettua mahdolliset huiput.
Tontun nenä on sokerimassaa, silmät ja lakin pompula pikeeriä. Silmien mustuaiset on tehty (etualalla) elintarviketussilla ja ruskeasta sokerimassasta (takana).

Siinä ne istuvat, tontut lautasella:

Kiitos Heirolin, pääsen arpomaan neljä piparimuottia. Pakettiin kuuluvat yllä olevan tontun lisäksi:

Lumiukko, jonka avulla voi tehdä vaikka oheisen lumiukkolyhdyn http://starbox.fi/sokeristory/lumiukkolyhty

Pipariukkeli, jonka käyttöön voi hakea vinkkia vaikka aikaisemmasta blogitekstistäni http://starbox.fi/sokeristory/pienet-piparkakkumuistiaiset

Sekä yksisarvinen (johon palaan myöhemmin) https://www.heirol.fi/yksisarvinen-9-cm-pikkuleipamuotti-18-8

Pääset mukaan arvontaan kommentoimalla tätä blogitekstiä. Voit kertoa, mitä muottia käyttäisit ensimmäisenä tai kenen kanssa muotteja käyttäisit. Arvontaan osallistumisaika päättyy perjantaina 24.11. klo 16.00. Suoritan arvonnan heti osallistumisajan päätyttyä ja olen yhteydessä voittajaan.

Leipomisen iloa!