Upeita Joulukortteja - helposti!

Nyt on juuri se hetki, kun kannattaa kaivaa askarteluvälineet esille ja sisustaa keittiönpöytä joulukorttiaskartelutaivaaksi! Koko perhe saksimaan ja liimapuikkoa heiluttamaan, näin saadaan paras lopputulos! Pienten askartelijoiden kanssa pöytä kannattaa suojata vaikka vahakankaalla.

Ja jos askartelukaapin hyllyt ammottavat tyhjyyttään, kannattaa kipaista Suomalaiseen Kirjakaupaan! Siellä hyllyt notkuvat toinen toistaan ihanampia papereita, helmiä, kuvioita, tarroja, maaleja... Kaikkea, mitä keksit askartelussasi tarvita:

Sitten ei muuta kuin sutimaan :) Alla muutama kortti vinkiksi ja ideioinnin lähteeksi:

Ruskea ekokartonkipohja on askartelijan unelma. Väri taipuu moneen ja tehosteiksi sopivat yhtä hyvin kulta ja hopea. Tai makuasioitahan nämä lopulta ovat :) Punavihreä Paperilajitelma tarjoaa arkkeja niin värien kuin kimalteidenkin ystäville. Pitsit ja erilaiset reunusnauhat tekevät viimeistellyn vaikutelman. Keskellä oleva enkelikuva on jo useamman vuoden takainen - silloin kun 3D-joulukortit tulivat ja stanssattujen kuvien sijaan jokainen tilpehööri piti leikata erikseen irti. Onkohan näitä kuvia enää olemassakaan... Näköjään toimivat korttiaskartelussa näinkin! Puukuviot antavat oman mukavan lisänsä korttiin.
Tässä kortissa on käytetty valmiiksi stanssattua 3D-joulupukkikuvaa. Pitsireunat liimasin kuumaliimalla ja päälle laitoin vielä muutaman helmenpuolikkaan.
Lumiukko on vanhoja 3D-kuvia. Vasemman reunan lumihiutalereunus on itseliimautuvaa tarranauhaa.
Askartelukuvioilla saa kortteihin helposti mukavaa vaihtelua ja tänä vuonna Suomalaiseen Kirjakauppaan tullut pitsisomisteinen juuttinauha on piste iin päälle.
Iloisen Joulun toivotuksia saa nyt myös valmiina kuvioina. Kuvioiden värit istuvat yksi yhteen Paperilajitelman värien kanssa. Erilaiset koristenauhat ja stanssatut kukat viimeistelevät lopputuloksen. Ps. Useampana jouluna tuskastelin, miten saada irtohiutaleet pysymään kiinni askarteluissa. Nehän irtovat luvattoman helposti. Kuumaliima ratkaisi tämän ongelman :)
Paperilajitelmista löytyy myös ihastuttavia kuvia kuten nalleja ja tonttuja. Sävyistäkin on jokaisen helppo löytää omat lempparinsa. Itse olen tykästynyt ruskean sävyihin, mutta myös sinisillä sävyillä saa kauniin lopputuloksen. Sydän-kuviolävistäjällä saa kauniit reunat papereihin :)
Vanha kunnon mustavalkotulostin toimii myös joulukorttiaskartelijan apuna. Kamerakännykät tursuavat toinen toistaan ihanampia hetkiä, jotka on helppo ikuistaan myös joulukorttimuotoon.
Tässä kortissa etukansi on taitettu ulospäin kahtia. Havulävistäjällä tehdyt oksat kruunaavat kortin. Toimii myös valkoisena, havut siis :)
Väliin vähän glamouria :) Kuva-arkkeja löytyy moneen lähtöön, tässä käytössä enkeliarkki. Paperi itsessään on ohut, mutta kartongille liimattuna toimii myös kohotarra-askartelussa. Valkoiset höyhenet keventävät kortin.

Sen pitemmittä puheitta: Joulukortteilun iloa!