Vahvojen makujen juustokakku

Tällä kertaa kokeilevaa kokkailijaa onnisti! Taatelin ja halvan yhdistelmä on juustokakussa varsin erinomainen :)

Onnistuneenkin kokeilun jälkeen on syytä palata maan pinnalle. Jos joku tuntematon kysyisi, suosittelisinko tätä halvan ja taatelien liittoa kakkua maistamattoman juhlapöytään, olisi vastaus hyvin yksinkertainen: en missään nimessä! Veikkaan, että tämän ohjeen makuyhdistelmä kilpailee samassa sarjassa lakujuustokakun kanssa: sitä joko rakastaa tai inhoaa.

Kannattaako silti kokeilla? Ilman muuta! Jos minä muutoinkin kulkisin jo tallaamiani polkuja, en olisi löytänyt itseäni erityisluokasta opehommista, keskeltä aivan uskomattoman ihania lapsia, joiden elämänilo pulppuaa, säteilee ja tarttuu kanssakulkijoihinkin. Paljosta olisin taas jäänyt paitsi, jos en olisi tarttunut tuntemattomaan oveen.

Suuria tunteita ja vahvoja ihmisiä, niistä on tämä viikko rakennettu, joten perinteisen ainesosaluetteloinnin sijaan valitsin juustokakun nimeksi "Vahvojen makujen juustokakku". Elämässä on nyt läsnä vahvoja makuja :)

Vahvojen makujen juustokakku (valmistettu halk. 17 cm vuokaan)

Pohja:

80 g mukavasti murustuvia keksejä

70 g voita

Juustokakku:

2 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

75 g taateleita

75 g vaniljahalvaa

3 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. ajaksi. Murskaa keksit ja sekoita sula voi keksimurskaan. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Silppua taatelit ja halva pieniksi paloiksi. Vaadota kerma ja lisää tuorejuusto kermaan. Liota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja sekoita liivatteet koko ajan vatkaten kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää taatelit ja halva kermaseokseen ja kaada juustotäyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ihania leivontahetkiä ja nautinnollista hiihtolomaa!