Vahvojen makujen sitruuna-luumukakku

Tumma luumu ja raikas sitruuna, niiden varaan on tämän viikonlopun kakku rakennettu. Kokonaisuus on vahva ja juuri sopivasti ajankohtaan nähden jouluinen. Sellainen piparkakunmakuinen.

Pohja (vuoan halkaisija 17 cm):

2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

2 tl piparkakkumaustetta TAI noin puoli teelusikallista kanelia, kaardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa - jokaista siis erikseen

75 g voisulaa

0,5 dl luumusosetta/torttutäytettä

1 dl turkkilaista jogurttia

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan voisula, luumusose ja jogurtti. Paista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 min. Anna kakun rauhassa jäähtyä.

Täyte:

2 dl sitruunarahkaa

1 dl vispikermaa

2 liivatetta

reilu rkl sitruunamehua

tomusokeria maun mukaan

Anna liivatteiden liota n. 10 min. Vaahdota vispikerma ja lisää sitruunarahka. Mausta tomusokerilla mieleiseksesi. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermaseokseen koko ajan vatkaten.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja aseta se vuoan pohjalle. Kaada täyte päälle ja nosta toinen puoli kakusta kanneksi. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Pinta:

1 dl vispikermaa

2 rkl vaniljatuorejuustoa

Vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljatuorejuusto. Lisää tomusokeria, jos tarpeen. Kuorruta kakku ohuesti kerma-tuorejuustoseoksella "naked cake" -hengessä. Koriste niin kuin parhaaksi näet. Älä kuitenkaan ota mallia yläkuvan macaronseista - ne kuuluvat sarjaan "ei mennyt niin kuin strömsöössä"... Alakuvassa kesäistä onnistumisaineistoa :)

Leipomisen iloa!