Vahvojen makujen sunnuntaipaella

Meillä tykätään kokeilla ja koetella jos minkäkinlaisia makuyhdistelmiä. Toiset jäävät kertakokeiluiksi ja toiset muokkautuvat osaksi perusruokavalikoimaa. Isännän kanssa sitten aterioinnin päätteeksi äänestämme ruoan joko narikkaan tai jatkoon. Tämänpäiväinen paella sai ristiriitaisen vastaanoton: isännän mielestä ruoka oli todella hyvää, itse annoin ehdollisen jatkoäänen: jatkossa teemme paellaa vain, jos siihen tulee enemmän riisiä, sinisimpukat jää pois ja makkaraksi valikoimme jotain vähemmän makuisaa laatua. Toisin sanoen: ruoka on hyvää, jos siitä viedään terä pois?

Kumpi sitten on oikeassa, isäntä vai minä? Lukaise resepti ja päättele siitä, onko lopputulemassa liikaa makua? Vai meneekö ohje kokeiluun? Joka tapauksessa varmaa on, ettei tämä ruoka jätä ketään kylmäksi.

Vahvojen makujen sunnuntaipaella

2 dl pitkäjyväistä riisiä

6 dl vettä (mikäli paella tuntuu keitettäessä muuttuvan liian "tönköksi" omaan makuun, voi pannuun lisätä pari desiä kiehuvaa vettä keiton aikana)

500 g hunajamarinoituja broilerinfileitä

230 g chorizo-makkaraa

1 purjo (ei ylintä lehtiosaa)

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 kanafondi

2 rkl tomaattipyretta

140 g herneitä

120 g sinisimpukoita

100 g katkarapuja

Viipaloi broilerinfileet ja makkara sopiviksi paloiksi. Suikaloi sipulit. Valuta sinisimpukat sekä sulata ja valuta katkaravut.

Valmista paella korkeareunaisessa kasarissa. Paista broilerisuikaleet kypsiksi. Siirra valmiit kanat hetkeksi erilliselle lautaselle odottamaan. Kaada sipulit kasariin ja kuullota ne kevyesti. Lisää sipuleiden joukkoon riisit ja anna riisin hetken aikaa vetäytyä pannulla. Kaada vesi, tomaattipyre, kananpalat, kanafondi, herneet ja makkarat kasariin ja anna seoksen kiehua rauhassa ilman kantta riisin keitinajan (noin 20 min.). Sekoita välillä. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää kiehuvaa vettä keittämisen aikana.

Kun keittoaikaa on jäljellä n. 5 min. lisää paellaan sinisimpukat ja katkaravut.

Kun riisi on kiehunut kypsäksi, paella on valmis. Anna valmiin ruoan vetäytyä vielä hetki ennen tarjoilua.

Sitten ei muuta kun kesäinen vihersalaatti pöytään ja sunnuntailounas on parahultaisesti valmis. Tai tiistairuoka, kuka nyt mitenkin tykkää arkeaan ja vapaapäiviään jäsentää :)

Makoisia kokkailuhetkiä!