Valkosuklaa-Fannymuffinit

Tämä viikko on kyllä huippuesimerkki siitä, miten tehokas kalenterointi voi valua reisille jo alkuviikosta. Haastavimpia valintoja ovat aina ne, kun joudun puntaroimaan tunteen ja järjen välillä. Tunne sanoi, että mene töihin (sijaisuuskalenterissa pelkkiä taitoaineita...). Järki sanoi, että mene kouluun, edes kokeeksi, ei se ota jos ei annakaan. Tai ottaahan se, xamk siis, 178e lukukausimaksua. Järki voitti, kerrankin. Hetkeksi, sillä fysiikka tuli ja kosti tunteen sivuuttamisen: syysflunssa iski ja vei kirjaimellisesti petiin loppuviikoksi.

No, ei se kausaliteetti ihan näin toimi :)

Jos tästä nyt jotain hyvää haetaan, niin eipä ole lapsiperheessä tarvinnut yksin rykiä. Seuraa on ollut, öin ja päivin.

Tällä viikolla oli tarkoitus blogata aiheesta #hävikkiviikko eli jakaa uudelleenlämmityksiä. Muussit rieskaan, potaatit sämpylään ja paistetusta lohesta piirasta. Meidän sairastuvassamme ei paistettu eikä jämiä pakastettu, joten tyhjästä on paha nyhjäistä. Eipä siis tullut hävikkiäkään, joten hiilijalanjälki on ja voi hyvin.

Tänään oli kuitenkin vähän parempi päivä ja kun Anni tahtoi, teimme muffinsseja. Fanny-karamellivanukaspurkkiin oli jäänyt puolet, joten siitä riitti mukavasti myös taikinan kosteuttajaksi.

Valkosuklaa-Fannymuffinit (12 kpl)

100 g valkosuklaata

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

75 g voita

1 dl Fanny karamellivanukasta

Rouhi valkosuklaa pieniksi muruiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi, munat ja vanukas. Sekoita sekaisin, mutta vältä turhaa vatkausta. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja paista muffineja 200 asteessa noin 15 minuuttia eli pinnaltaan vähän rusehtaviksi.

Koristelussa kaikki on mahdollista. Näissä muffineissa on ihan vaahdotettua kermaa, lusikallinen tuorejuustoa, pieni luraus Fannya ja ripaus sokeria. Sitten vain koristerakeet päälle ja herkuttelemaan!

Rentouttavaa viikonloppua!